U Orahovici se ovog vikenda igra 1. memorijalni rukometni turnir Tomislav Prebeg: Sudjeluju NEXE, Viro Virovitica, Slatina i Orahovica

Proljetos je nekadašnji odlični rukometaš i dugogodišnji trener Tomislav Prebeg izgubio životnu bitku s opakom bolešću. Rodom iz Slatine, Prebeg je svojom rukometnom aktivnošću povezao sva tri muška rukometna kuba na području Virovitičko-podravske županije: Slatinu, Viro Viroviticu i Orahovicu.

Igrački je počeo u Slatini, a nastavio u Virovitici, dok je trener bio u sva tri kluba. U redovima Orahovice, koju je vodio do kraja prošle godine, uz podršku Rukometnog saveza Virovitičko-podravske županije, odlučili su Prebegu u sjećanje organizirati memorijalni turnir.

Turnir će se održati u sportskoj dvorani u Orahovici u subotu, 2. rujna. Uz tri muška rukometna kluba s područja Virovitičko-podravske županije, Slatinu, Viro Viroviticu i Orahovicu, na turniru će sudjelovati i prvi rukometni susjed Orahovice u Osječko- baranjskoj županiji, našički NEXE.

Turnir će biti službeno otvoren u 15 sati. U 16 sati igraju domaći drugoligaš Orahovica i prvoligaš NEXE 2. Utakmica prvoligaške momčadi Slatine i drugoligaša Viro Virovitice igra se u 17:10 sati. Nakon toga slijedi utakmica za treće mjesto i finale. Utakmice se igraju dva puta po 20 minuta.

-Svi znamo kolika je rukometna i sportska veličina bio naš nikad neprežaljeni Tomislav Prebeg. U našem klubu smo ga svi jako voljeli, bio je naš i još uvijek ne vjerujemo da neće doći u dvoranu i na sebi svojstven način povesti ekipu u novu pobjedu. Ovo je najmanje što za njega možemo učiniti i vjerujem kako će ovaj memorijal postati tradicionalan. Pozivam sve ljubitelje rukometa i sporta da nam se pridruže – rekao je predsjednik RK Orahovica Samir Šahinović.

Pokrovitelji memorijala su Županijski rukometni savez VPŽ, Virovitičko-podravska županija, Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice.

(www.icv.hr, mš, vg, foto: arhiva, V. Grgurić)

Plakat Prebeg 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content