U Osijeku polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Kapelici Kraljice mira u Osijeku, obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Zamjenik župana Mato Lukić zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Grada Osijeka Draganom Vulinom, saborskim zastupnicima Natašom Tramišak i Goranom Ivanovićem te predstavnicima Hrvatske vojske i policije te članovima braniteljskih udruga odao je počast svima koji su dali svoj život u obrani Domovine.

– Ponosni smo na Oluju i bit ćemo ponosni na nju zauvijek. Oluja je donijela slobodu hrvatskom narodu i svaki branitelj će sigurno reći da je bila čast služiti domovini tijekom ratnih godina. Zato i jesmo ponosni na sve njih, one koji su sudjelovali u „Oluji“, ali i akcijama koje su joj prethodile. Za sve one koji su izgubili svoj život stvarajući slobodnu i neovisnu državu, danas smo položili vijence i zapalili svijeće te im na taj način zahvalili za njihovu žrtvu – kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

Čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja uputio je i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, izražavajući pri tome veliku zahvalnost i poštovanje prema žrtvi hrvatskih branitelja.

– Čestitam im njihov Dan! Njihova nesebičnost, hrabrost i požrtvovnost te pobjednički duh trebaju biti uzor svima nama, a osobito generacijama koje dolaze. Stoga je važno obilježavati današnji blagdan jer je Domovinski rat temelj moderne hrvatske države i naša samostalnost, neovisnost i suverenost nije došla sama po sebi, već je bila potrebna velika ljudska žrtva, osobito ovdje na istoku Hrvatske. Na to trebaju biti ponosne i buduće generacije kojima upravo branitelji trebaju biti uzor – istaknuo je Vulin.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content