U sklopu proslave Dana općine Suhopolje održane 1. vatrogasne igre za djecu i mladež

U organizaciji DVD-a Suhopolje, a u sklopu obilježavanja Dana općine Suhopolje, jučer (nedjelja) su održane 1. vatrogasne igre za djecu i mladež. Iako se natjecanje prvotno trebalo održati na stadionu Park, zbog lošeg vremena prebačeno je pod šator pored Hrvatskog doma Suhopolje. Okupilo se tako 60-tak mladih članova iz četiri dobrovoljna vatrogasna društva (Suhopolje, Korija, Velika Črešnjevica i Stari Gradac), a okušali su se, između ostalog, u povlačenju užeta, kuglanju te plesu balona.

– Odlučili smo se ove godine posvetiti mladima, no zbog lošeg vremena odazvalo nam se puno manje ekipa nego li je to bilo u planu te smo također morali promijeniti lokaciju. Ujedno nismo uspjeli odraditi vježbe s vodom koje su bile planirane već smo morali improvizirati, no mladi su se i ovako dobro zabavili. Naša je želja da ova manifestacija zaživi, da okupi još veći broj sudionika te da postane tradicionalna u sklopu proslave Dana općine Suhopolje- istaknula je Josipa Solar iz DVD-a Suhopolje.

Želju da ovo postane tradicija izrazio je i načelnik općine Suhopolje Goran Doležal:

– Svi znamo što znači vatrogastvo u Suhopolju koje na ovim prostorima ima tradiciju dugu preko 140 godina. U tom periodu provedene su razne aktivnosti, kako operativne tako i natjecateljske, stoga me izuzetno veseli što smo se ovom manifestacijom orijentirali na one najmlađe i ujedno se nadam da će ovo postati tradicija. Također, velika zahvala ide i svima koji su ovo događanje omogućili, prvenstveno se to odnosi na DVD Suhopolje, našu Turističku zajednicu, ali i na Općinu koja je nositelj svih događanja povodom proslave našeg dana- rekao je Doležal.

Nešto više o ovoj manifestaciji, kao i o onima koje su pred nama, rekla je Marija Hodak Lebinac, direktorica Turističke zajednice Suhopolje.

– Nažalost, zbog loših vremenskih uvjeta bili smo prisiljeni promijeniti lokaciju te napraviti nekoliko izmjena u samom događanju, no vjerujem kako je ono ispunilo svoju svrhu i da su se djeca dobro zabavila. Mi s obilježavanjem Dana općine nastavljamo već u ponedjeljak kada nas očekuje Free Gym day u teretani BB Olimp, u četvrtak je otvorenje izložbe Gordane Čurik i Likovnog kluba “Paleta”, a za vikend nas još jednom očekuje niz manifestacija za djecu i mlade. Imamo pokrivene sve aspekte, od kulture, glazbe i sporta, tako da svatko može pronaći nešto za sebe- istaknula je Marija.

Dodajmo kako je jučerašnje natjecanje u ime Općine otvorio Mirko Solar, zapovjednik VZO Suhopolje, dok je pehare i medalje najboljima dodijelio načelnik općine Suhopolje Goran Doležal.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content