U Zoljanu otvoren 14. Međunarodni kup jadransko-podunavskih zemalja u lovu šarana i amura

Jučer je u Mjesnom domu u Zoljanu otvoren 14. Međunarodni kup jadransko-podunavskih zemalja u lovu šarana i amura koji će se održavati na Lapovcu od danas, 31. kolovoza do subote, 2. rujna. Gradonačelnik Krešimir Kašuba na početku je pozdravio sve nazočne i čestitao ŠUD-u „Šaran” na promociji Grada Našica kroz rad društva.

– Oni su i naši svjetski prvaci, prije par godina su u Italiji osvojili prvo mjesto na svjetskoj razini i Grad im daje apsolutnu podršku u njihovom radu. Ovaj kup je također međunarodan te je ovo prilika da pozdravio goste iz susjednih zemalja i poželimo im da iz Našica ponesu lijepe doživljaje – rekao je gradonačelnik.

Đorđe Klepić, predsjednik Regionalne ribolovne asocijacije jadransko-podunavskih zemalja proglasio je Kup otvorenim i rekao da se nada uspješnom provodu ovog specifičnog natjecanja u kojem sudionici love ribu 52 sata.

Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza izrazio je veliku značajnost održavanja ovakvih natjecanja te najavio moguće održavanje natjecanja svjetske razine u Našicama.

– Šaranski je ribolov trenutno jedan od ribolova u ekspanziji u svijetu gdje se sve veći broj ljudi, posebice mladih, bavi takvim ribolovom. Pred nama je velika sportska manifestacija 2025. u kojoj smo dobili ulogu domaćina, i već sam sada krenuo u razgovore i pregovore s predstavnicima iz Slavonije o području odvijanja Svjetskog prvenstva – rekao je Sever.

Nikola Antolović, predsjednik Sportske zajednice Grada Našica čestitao je sudionicima na sudjelovanju te naglasio kako se nada da će svi sudionici vidjeti sportski i kulturni smisao Grada.

Branko Vidić, predsjednik ŠUD-a „Šaran” izjavio je kako mu je čast biti domaćin ovog kupa na kojemu sudjeluje 10 ekipa iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Hrvatski športski ribolovni savez i ŠUD „Šaran” organizatori su natjecanja, a Grad Našice i ministarstvo turizma i sporta pokrovitelji su natjecanja.

(www.icv.hr, ak; foto: A. Kos)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content