Udruga Peski art Đurđeva ovaj mjesec slavi svoj 9. rođendan: Članovi svojim kreativnim uradcima sudjeluju na kulturnim događanjima diljem županije

Aktivna i nagrađivana udruga “Peski-Art Đurđevac” ovaj mjesec slavi svoju deveti rođendan. Osnovana 22. kolovoza 2014. godine s tek nekoliko đurđevačkih kulturnih djelatnika i entuzijasta, prerasla je na preko 40 članova iz pet županija. Odabravši za svoje djelovanje kulturu i umjetnost, već u prvih pet godina udruga je osmislila vlastite projekte po kojima je prepoznata u cijeloj Hrvatskoj.

Likovne radionice “Peski-Art Đurđevac” s izložbom “Podravina svojemu generalu”, zatim izložbama zaštićenih kulturnih dobara, pisanica i Božićnih jaslica, prepoznate su kao vrijednosti koje ih izdvaja od drugih sličnih kreativnih udruga u Hrvatskoj.

Njeni članovi svojim kreativnim uradcima sudjeluju na kulturnim događanjima ne samo u Gradu Đurđevcu, nego i na području Koprivničko-križevačke županije i Podravine, te u Hrvatskoj, ali i inozemstvu.

Valja naglasiti da je udruga primila mnoga priznanja, zahvalnice i nagrade, a posebice da njeni članovi sve aktivnosti, izložbe, kolonije, radionice i druga događanja odrađuju volonterski. 

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content