Uspješno završen projekt Pružimo pomoć za lakši život II Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije

U restoranu Zrinski u Koprivnici održana je završna konferencija projekta “Pružimo pomoć za lakši život II” Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica UO za zdravstvo po ovlaštenju župana Ana Mušlek.

Uvodno se obratio predsjednik Udruge Miroslav Mačković koji je zahvalio svima na suradnji te istaknuo zadovoljstvo provedbom ovog hvalevrijednog projekta koji je od velikog značaja kako za korisnike, tako i za žene koje su preko njega zaposlene.

Čestitke je uputio i zamjenik Ljubić, naglasivši kako Županije kroz svoje programe i projekte brine o djelovanju udruga te mnogo ulaže u poboljšanje kvalitete života društvenih skupina kojima je potrebna pomoć. Predsjedniku Mačkoviću poželio je još mnogo uspješnih projekata.

Davor Sočec, voditelj projekta, zatim je predstavio opće informacije i rezultate projekta. U skladu sa ciljevima, bilo je predviđeno zapošljavanje 10 žena, pripadnica ciljane skupine s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciji HZZ-a, koje su pružale usluge potpore za 60 starijih i nemoćnih krajnjih korisnika.

Ostvareni rezultati premašili su ciljeve projekta te je u sklopu njega zaposleno 12 žena i pružena je usluga potpore i podrške za 71 krajnjeg korisnika, naglasio je predsjednik Mačković.

Obzirom da postoji potreba za nastavkom pružanja ovakve vrste pomoći starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom, očekuje se nastavak pružanja usluge kroz program “Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.” Europskog socijalnog fonda i poziva “Zaželi- prevencija institucionalizacije”.

Projekt se provodio u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Koprivnica, a riječ je o projektu iz programa zapošljavanje žena Zaželi faza III kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost iznosila je gotovo 66.000 eura, od kojih se 85 posto odnosi na sredstva Europske unije i 15 posto na Državni proračun.

(kckzz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content