Uz izborno-izvještajnu skupštinu, HČZ grada Slatine organizirao i 16. Kup hrvatskih branitelja u lovu ribe udicom na plovak

Hrvatski časnički zbor grada Slatine jučer (subota) je u Sopju održao svoju izbornu skupštinu, koja je ujedno bila i izvještajna.

Uoči otvaranja skupštine članovi Hrvatskog časničkog zbora grada Slatine su zajedno s načelnikom općine Sopje Berislavom Androšem i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, odali počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem upaljenih lampiona uz spomen ploču kod Zdenca života u središtu Sopja.

Skupštinu je vodio u ime predsjednika Vlade Međumurca, član HČZ grada Slatine Krunoslav Cukor. Po otvaranju skupštine, predsjednik Međumurac je načelniku Berislavu Androšu uručio prigodan poklon kao zahvalu na dosadašnjoj suradnji.

IMG_6745

Na skupštini, koja je održana u prostoru Općine Sopje, podnesen je izvještaj o radu i financijski izvještaj za protekli period, a potom je raspušteno dosadašnje vodstvo HČZ grada Slatine te se pristupilo izboru novog.

Jednoglasnom odlukom nazočnih članova u Gradski odbor HČZ grada Slatine izabrani su: Vlado Međumurac, Krunoslav Cukor, Kazimir Libl, Ivan Roštaš, Milan Šarabok, Marijan Gaća, Radenko Pavić, Mato Štimac, Darko Meter, Tomislav Jirsak, Mirko Jelinek, Zlatko Vida, Franjo Pajtl, Josip Habl i Antun Cicvarić. Gradski odbor će u zakonskom roku od 60 dana između svojih članova izabrati novog predsjednika, potpredsjednika i tajnika HČZ grada Slatine. Na skupštini je izabran i Nadzorni odbor kojeg čine Milan Dvojak, Ivica Sertić i Vlado Matoković, kao i Sud časti kojeg čine Josip Černi (predsjednik) i članovi Ivan Selenić, Željko Šnjarić, Alen Vujčić i Dragutin Mikić.

Voditelj skupštine je potom iznio plan rada i financijski plan za naredno razdoblje, nakon čega su uslijedile pozdravne riječi gostiju. Za riječ su se javili ratni zapovjednik 136. slatinske brigade brigadni general Josip Černi, predsjednik slatinske HVIDR-e i zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske Nenad Križić, načelnik općine Sopje Berislav Androš, u ime Grada Slatine kao izaslanik gradonačelnika Jurica Culej, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Svi su govornici pohvalili dosadašnji rad HČZ grada Slatine, a novom vodstvu uputili čestitke.

IMG_6773

Paralelno s održavanjem izborne skupštine, u povodu Dana pobjede i domovinske i Dana hrvatskih branitelja, Hrvatski časnički zbor grada Slatine, u suradnji s Općinom Sopje i Športsko ribolovnom udrugom Šaran iz Sopja, organizirao je 16. Kup hrvatskih branitelja u lovu ribe udicom na plovak.

Natjecanje je održano na vodotoku Županijskog kanala nedaleko Kapinaca. Unatoč rastućem vodostaju, te povremenoj kiši, nitko nije odustao. Nastupilo je ukupno osam braniteljskih ekipa sa slatinskog područja. Ekipni pobjednici bili su branitelji iz Voćina, drugo mjesto osvojili su natjecatelji HVIDR-a Slatina, dok je treće mjesto osvojila ekipa PTSP Slatina.

Pojedinačni poredak:

A sektor:

1. Tihomir Hološ
2. Nedeljko Bilanđija
3. Siniša Tomašević

B sektor:

1. Dragutin Villa
2. Gojko Nikolić
3. Stjepan Hrgetić

C sektor:

1. Dragomir Rončević (ujedno pobjednik staze)
2. Bernard Štefanović
3. Anđelko Kokorić

Medalje i pehare ribičima uručili su Vlado Međimurac, Josip Černi i Berislav Androš.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content