Virovitičani u NEXE-u: U novoj sezoni uz Luku Moslavca iste boje dresa brani i mlađi brat Matko

Najbolji virovitički seniorski rukometaš Luka Moslavac protekle dvije sezone se etablirao kao jedan od ključnih igrača u hrvatskom viceprvaku našičkom NEXE-u. Ovog ljeta u istom dresu pridružit će mu se i najmlađi brat, Matko. Iskoristili smo posljednje dane prije početka priprema za novu sezonu i njihov boravak u Virovitici za kratak razgovor.  

Luka se prvo osvrnuo na protekle dvije sezone u NEXE-u.

– Protekle dvije sezone bile su dobre za klub, ali i za mene osobno. Moja prva sezona u NEXE- u bila je svojevrsna prilagodba nakon dolaska iz Poreča. Igrao sam većinom obranu. Te sezone bili smo drugi u prvenstvu i kupu, a plasirali smo se na Final4 EHF Europske lige. Tek u drugoj sezoni počeo sam sve više igrati i u napadu.  Trener mi je sve više vjerovao, pa sam se afirmirao i u napadu. U drugoj sezoni imali smo slične rezultate. Bili smo drugi u prvenstvu, a u EHF Europskoj ligi zaustavljeni smo u četvrtfinalu. Zadovoljan sam u NEXE- u. Dobivam puno prilika, a ja se nadam da te prilike i iskorištavam– priča Luka.  

POTVRDA RADA I TRUDA

Na kraju ove sezone došao je na korak do seniorske reprezentacije, što vidi kao još jednu potvrdu svog rada.

– Izbornik Goran Perkovac pozvao me na kontrolno okupljanje u lipnju, pratio nas je kroz cijelu sezonu, a na okupljanju je pokušao napraviti dodatnu selekciju. Mislim da sam dobro odradio te pripreme. Na meni je da dobro igram u novoj sezoni, pa se nadam da će me izbornik ponovno pozvati- smatra naš sugovornik.  

Ovog ljeta je došlo do promjena – dio igrača je otišao iz NEXE-a, a došli su novi, njih šest. Luka kaže kako smatra da će im, kao i drugima, trebati samo vremena da se uigraju.

– To su sve odlični rukometaši, koji su igrali u vrhunskim klubovima i reprezentacijama. Oni će svoju kvalitetu sigurno pokazati, a na nama igračima i treneru je da se oni dobro uklope i da u konačnici izgledamo dobro na terenu– poručuje.  

A7 03739 Custom
foto: RK NEXE

ŽELJA DOMAĆI TROFEJ

Možemo li očekivati rezultatski iskorak u novoj sezoni, pitamo.

– Naravno. Mi svake godine ciljamo na osvajanje domaćeg trofeja, što nam još nije pošlo za rukom. Trebamo odlično klapati, kao ekipa. Bilo bi odlično osvojiti jedan domaći trofej, neovisno je li riječ o prvenstvu ili kupu, a u Europi doći što dalje– siguran je Luka.  

Pripreme za novu sezonu počinju 2. kolovoza. Za ekipu to znači naporan rad.  

– Prvih desetak dana trenirat ćemo u Našicama, uz jednu pripremnu utakmicu u Veszprému. To će za nas biti veliki izazov; igrati odličnom ekipom. Zatim odlazimo u Velenje gdje ćemo, uz pripreme, odigrati jedan turnir i nekoliko utakmica. Očekujem da ćemo se dobro pripremiti za novu sezonu– najavljuje.   

Na upit hoće li kod terena Branka Tamšea starosjedioci u ekipi imati neku prednost, Luka kaže kako kod trenera Tamšea tog – nema.

– Od najstarijeg Fahrudina Melića, pa do najmlađih svi imaju iste obveze i jednako se odnose prema treningu. Tako će sigurno biti i s novopridošlim igračima. Na treninzima nema štednje, ide se do maksimuma. Samo nam to može donijeti rezultate– energično odgovara Luka.

Njegov brat Matko prelaskom u NEXE odlučio se za novi izazov u svojoj rukometnoj karijeri. Podsjećamo, najmlađem Lukinom bratu ova sezona bila je  prijelomna. Do prije godinu dana igrao je paralelno nogomet i rukomet, a prošlog ljeta orijentirao se samo na rukomet, kada mu se otvorila prilika zaigrati seniorski rukomet.  

Nogometu je tada rekao zbogom. U sezoni, koja je završila, igrao je u Viro Virovitici u selekcijama U -15 i U -17 te za seniorsku momčad.

Za taj period, Matko kaže kako je bio naporan, ali i da je uživao.

– Bilo je malo naporno, ali ja uživam igrati rukomet. Nije mi to predstavljalo veliki problem, a ujedno sam imao i dobre rezultate. Rad se isplatio– skromno kaže.

Na državnoj završnici u Poreču momčad Viro Virovitice U -15 bila je brončana. Matko Moslavac bio je najbolji strijelac, a po mnogim trenerima i najbolji igrač državne završnice.

-Imali smo dobru ekipu. Zahvalan sam momčadi, svim mojim suigračima, jer kao pojedinac, sam, to ne bih mogao postići– ističe.

SP7 7926 xlarge Custom
Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

BORBA ZA VRH

Od ovog ljeta s bratom je u NEXE-u.

– To za mene znači ne samo novo iskustvo, već i vjerojatno jači i treninzi te novi izazovi. Veselim se tome, jer se nadam da ću imati priliku trenirati i s prvom ekipom, što bi bilo fantastično. Nadam se da ću u međuvremenu dobiti i poziv u reprezentaciju. U novoj sezoni igrat ću za selekciju U-17 i za seniorsku momčad u 1. hrvatskoj ligi Sjever.

U selekciji U-17 imat ćemo dobro ekipu, koja se na državnoj završnici može boriti za sam vrh. Što se tiče seniorske konkurencije, već sam ove godine u Virovitici igrao u prvoligaškoj konkurenciji. Tu igraju pretežno mladi igrači i očekujem također odlične rezultate – ističe.  

Matko će promijeniti i školu – iz virovitičke Gimnazije Petra Preradovića postat će učenikom Srednje škole Isidora Kršnjavog u Našicama.

– Nadam se da ću se snaći. Ne mijenjam program, već samo školu, budući da su obje opće gimnazije i raduje me što ne moram polagati razliku predmeta. Vjerujem da će me dobro prihvatiti moji novi kolege– kaže s nadom, ali i sigurnošću da će mu u svemu veliki oslonac biti stariji brat Luka.

– Kad sam se odlučio za prelazak u Našice, uvjet je bio da stanujemo zajedno, kako bi se Matko lakše prilagodio na novu sredinu, klub i školu. Mislim da tu neće biti problema jer je Matko odgovoran– hvali ga stariji brat.  Mladići ne miruju – kada ne treniraju i kada su kod kuće, pomažu roditeljima u poljoprivredi. Kažu kako ih to zapravo opušta.

– To nam uz treninge, dođe kao relaksacija, kao odmor za dušu. Rado im pomažemo, ali sada odlazimo za svojim poslom, za rukometom. Zahvalni smo što nam daju maksimalnu potporu u svim našim odlukama– zaključuju Luka i Matko Moslavac.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content