Virovitička tenisačica Nika Dragičević ostvarila dosad najveći uspjeh u sklopu Tennis Europe Toura

Mlada tenisačica TK Didon iz Virovitice, Nika Dragičević, pod vodstvom trenera Dražena Lovrekovića, ostvarila je svoj najbolji uspjeh do sada plasiravši se u osminu finala na turniru 1. ranga u sklopu Tennis Europe Toura odražnom u Sarajevu (BiH).

Nika se trenutno nalazi na 1.050 mjestu europske tenis rang liste za djevojčice do 16 godina i morala je kroz kvalifikacije tražiti put do glavnog turnira.

U kvalifikacijama je igrala protiv Petre Dobrodolac iz Srbije te rezultatom 3-6, 6-1, 10-1 plasirala se u glavni turnir u kojem su prema rang listama igrale najbolje plasirane igračice iz cijele Europe.

U prvom kolu igrala je protiv još jedne igračice iz Srbije. Nika se odličnom igrom i pobjedom od 6-2, 6-0 plasirala među 16 najboljih.

Za ulazak u TOP 8 igrala je protiv češke igračice Nikol Marie Jarolimkove koja se nalazi na 74. mjestu europske rang liste. Nika je odigrala odličan prvi set, u kojem je imala i nekoliko set lopti, ali na kraju je izgubila meč rezultatom 7-6, 6-0.

Nika će se ovim rezultatom znatno popeti na Tennis Europe rang listi, a sada ju čeka put u Austriju, u Bad Waltersdorf, gdje će nastupiti na turniru 3. ranga.

(TK Didon)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content