Zabrinjavajuće stanje na području općine Sopje uz rijeku Dravu: Vrhunac vodenog vala u utorak, postavljaju se zečji nasipi

Nakon što su Hrvatske vode za područje rijeke Drave i Dunava proglasile redovne obrane od poplava, a kako bi operativne snage bile spremne i posložene za najavljeni porast vodostaja rijeke Drave na području Virovitičko-podravske županije, a time sve preventivne aktivnosti odrađene na vrijeme, jučer (nedjelja) je održana sjednica Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Preventivne aktivnosti jučer poslijepodne provedene su tako na području općine Sopje, točnije u naselju Kapinci, gdje se krenulo u postavljenje zečjih nasipa uz Županijski kanal, jer glavnina vodenog vala trebala bi naići u utorak te postoji opasnost od izlijevanja velike količine vode iz rijeke Drave.

U punjenju vreća s pijeskom i postavljanju tzv. zečjih nasipa u Kapincima sudjelovali su pripadnici Civilne zaštite općine Sopje, vatrogasci dobrovoljnih društava Vaška i Sopje, članovi Lovačke udruge Fazan Sopje-Kapinci, kao i mještani naselja s područja općine Sopje. U postavljanju zečjih nasipa sudjelovao je i načelnik općine Sopje Berislav Androš.

– Zahvaljujem pripadnicima Civilne zaštite općine Sopje, vatrogascima iz Vaške i Sopja, članovima Lovačke udruge Fazan, te svim mještanima koji su jučer pomogli pri postavljanju zečjih nasipa kod Županijskoga kanala u Kapincima. Također, pozivam sve mještane koji su u mogućnosti da dođu i na današnju akciju na istu lokaciju. Ekipa koja profesionalno radi na terenu je od 7 sati ujutro, a sva pomoć je dobrodošla tokom cijeloga dana. Nažalost, trenutne procjene nisu dobre i sutrašnji dan treba maksimalno iskoristiti kako bismo što više ublažili potencijalne štete- izjavio je načelnik Androš.

Lokaciju postavljana zečjih nasipa obišli su načelnik Stožera civilne zaštite VPŽ i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok, predstavnici Hrvatskih voda i dioničkog društva za vodno gospodarstvo i graditeljstvo Karašica-Vučica, te Josip Job iz Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova.

Po informacijama kojima raspolaže načelnik Androš, glavnina vodenog vala bi trebala doći u utorak i postoji opravdana opasnost od poplava na širem području općine Sopje, ali, kako nam je rekao, ne postoji opasnost od poplavljena stambenih objekata u naseljima.

Voda je već poplavila poznato sopjansko izletište uz rijeku Dravu.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Androš, H. Androš, ŠRU Šaran Sopje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content