Zahvalnica grada Virovitice i ICV-u za 70 godina izlaženja Virovitičkog lista: Vjerni kroničar događanja i života jedne sredine

Virovitički list jedini je lokalni list koji na području Virovitičko-podravske županije izlazi kontinuirano od 1953. godine, vjerni je kroničar događaja i života jedne sredine punih 70 godina. Prvi broj izašao je 29. rujna uoči izbora za grad i kotar Viroviticu.

Uključivao je i suradnike iz različitih društvenih segmenata kako bi uz pregled najvažnijih događaja donosio i rubrike s lirskim reportažama, književnim djelima, književnom i kazališnom kritikom, sportom, dječjim radovima, stripom, kolumnama, odnosno kroniku jedne sredine i njenog života.

Prva odgovorna urednica Virovitičkog lista bila je prof. Jelica Aničić, tadašnja direktorica virovitičke gimnazije, prvi urednik bio je prof. Drago Miletić, a tehnički urednik Stjepan Trstenjak. Do danas se izmijenilo 12 glavnih urednika i urednica u Virovitičkom listu, deseci novinara i suradnika. Sa svoje četiri prvotne stranice danas izlazi na 40 stranica, u nakladi većoj od 2000 primjeraka i besplatno stiže na područje cijele Virovitičko-podravske županije.

Od gospodarskih, poljoprivrednih, političkih, društvenih i sportskih tema, preko umjetnosti, kulture, znanosti i istraživačkih tema, Virovitički list je danas i jedan od rijetkih lokalnih listova u Hrvatskoj.

To nije lagan zadatak – konkurencija u digitalnom dobu veća je nego ikada, a uz velike medijske kuće i digitalne platforme Virovitički list mora zadržati svoju prepoznatljivost i vrijednost i unutar vlastite medijske kuće, Informativnog centra Virovitica.

– Unutar njega, kao što čitatelji i slušatelji znaju, uz ovog najstarijeg člana djeluju i jedanaest godina mlađi nekadašnji Radio Virovitica, a danas ICV radio te portal icv.hr, koji su svojevrsna konkurencija Virovitičkom listu u brzom ritmu izmjene svakodnevnih informacija.

Zahvaljujemo svima koji nas i dalje rado čitaju, poklanjaju nam svoje povjerenje i svoje priče te s nama zajedno rade na našem glavnom postulatu – biti kroničar jedne sredine, njenih ljudi i događanja, ostati svjedok jednog vremena za budućnost. Posebno hvala Gradu Virovitici i našim sugrađanima koji su to prepoznali i nagradili Virovitički list ovom vrijednom nagradom koja nam je poticaj za još bolji i kvalitetniji medijski rad – istaknula je Marija Lovrenc, urednica Virovitičkog lista te glavna urednica Informativnog centra Virovitica.

Uz tiskano izdanje Virovitički list se može iščitavati i putem interneta zahvaljujući digitalizaciji koja je obuhvatila sve brojeve, od početka, 1953. do 2021. godine u vrijednom projektu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Biti među prvima na mjestu događaja, informirati, educirati, zabaviti, bilježiti život u jednoj “maloj velikoj sredini” i danas je postulat rada Informativnog centra Virovitica i Virovitičkog lista, zahvaljujući kojima ovaj medij ostvaruje svoju svrhu – uvažava povjerenje svojih čitatelja, s kojima zajedno bilježi danas za sutrašnjicu.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content