Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba sa suradnicima obišao grob Dore Pejačević povodom njezina 138. rođendana

Danas (petak) je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba sa svojim suradnicima obišao grob Dore Pejačević povodom 138. rođendana.

Cvijeće i svijeće na njen grob položili su predstavnici Grada Našica, Osnovne škole Dore Pejačević, Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Zavičajnog muzeja Našice, Ogranka matice Hrvatske u Našicama i Udruga za hrvatsku povjesnicu u Našicama te mnogi drugi.

Sve okupljene pozdravili su ravnateljica Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Darija Vlajnić i gradonačelnik Krešimir Kašuba. Osim Dorinog rođendana, danas se obilježava i obljetnica osnutka Osnovne glazbene škole Kontesa Dora u Našicama. Škola je osnovana 1985. godine na 100. obljetnicu Dorina rođenja.

– Dora je bila izuzetno važna umjetnica i najpoznatija našičanka koja nas promovira u kulturnom smislu. Zahvalio bi se svim našim institucijama koje su danas došle obilježiti datum rođenja Dore Pejačević, našoj Glazbenog školi, Osnovnoj školi Dora Pejačević, Našičkom muzeju, Turističkoj zajednici Grada Našica i Gradskoj upravi koji tradicionalno godinama obilježavaju i promoviraju Doru Pejačević. Ove godine smo u nekoj prekretnici koju će obilježiti završetak velikih investicija kulturne i prirodne baštine, a sljedeće godine planiramo ozbiljne turističke ture i promociju našeg grada kako na kulturnom nivou, tako i na sportskom- izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

(www.icv.hr, ak)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content