HSPD: Siniša Prpić na pressici ukazao na prometnu problematiku u Virovitici s kojom je nezadovoljan

Predsjednik HSPD-a (Hrvatska stranka pravne države) Siniša Prpić održao je danas (četvrtak) konferenciju za medije na pakiralištu spojne ceste između Vinkovačke i Gajeve ulice u Virovitici, na kojoj je upozorio s kojim prometnim rješenjima na području Virovitice je nezadovoljan on i stranka. 

Za početak, na mjesto pressice, spojnu cestu.

-Lokacija na kojoj se sada nalazimo (spojna cesta između Vinkovačke i Gajeve) je promašena investicija, na što smo upozoravali. Ista je mogla biti izgrađena stotinjak metara dalje, što bi donijelo značajne uštede, prvenstveno zbog zemljišta koje je velikim dijelom već u vlasništvu Grada. Parking od preko stotinu parkirnih mjesta također “zjapi” prazan, a riječ je o projektu za kojeg je izdvojeno 800 tisuća eura, što iz džepova Virovitičanki i Virovitičana, što iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – smatra Prpić.

Ističe kako još nije napravljen ni izlaz iz bolnice, što je bilo najavljeno, pa zaključuje da “dvije godine kansije odrađeni projekt nije u funkciji kakvoj bi trebao biti”.

-Smatram da bi bolje rješenje bilo da se izgradio podvožnjak prilikom rekonstrukcije željeznice, tako ljudi s južne strane ne bi bili građani drugog reda kada im je potrebna pomoć jer hitne službe, kao i građani, ne mogu doći do bolnice. Sve su to stvari koje su trebale biti dogovorene i koje su morale biti bolje napravljene- zaključio je Prpić.

Kritizirao je i odabir lokacije za izgradnju novog kružnog toka, koji će se nalaziti na raskrižju ulica Tomaša Masaryka i Pavla Radića, a što je najavljeno prije nekoliko mjeseci. I za njega kaže da je to “bacanje novca građana”.

-Postoji dosta lokacija koje bi bile prikladnije za izgradnju kružnog toka, poput raskrižja u Teslinoj i Masarykovoj ulici. Također, novi kružni tok mogao se izgraditi i na križanju Tesline i Gajeve ulice, gdje smo već bili svjedoci nekoliko prometnih nesreća i gdje je frekvencija prometa velika – poručio je na pressici S. Prpić.

(www.icv.hr, mra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content