Mališani u Pitomači uz “Vremenaste priče” i poznatog meteorologa Zorana Vakulu, na zanimljiv i zabavan način učili o meteorologiji

Danas (petak) je u Centru za kulturu “Drago Britvić”, a u organizaciji Knjižnice i čitaonice Pitomača, gost bio meteorolog Zoran Vakula, koji je najmlađim mještanima općine Pitomača predstavio četiri dosad izdane slikovnice serijala “Vremenaste priče”. 

-Veseli me što sam po prvi puta ovdje u mojoj Pitomači i što imam priliku razgovarati s djecom i bar malo ih educirati o meteorološkim elementima da dobiju neke spoznaje o kiši, snijegu, vjetru, kako sve to nastaje, treba li se paziti munja, gromova, olujnog vjetra, da li je snijeg samo dobar ili je i loš, da spoznaju, paze i gledaju oblake, da slušaju vremensku prognozu – rekao je Vakula.

Tom prigodom najavio je i novu slikovnicu…

-Od 2021. zajedno s Nikom Titanikom, inače poznatim karikaturistom, izdajem slikovnice. Do sada sam objavio “Vjetropirastu”, “Oblačastu”, “Sunčastu”, “Pahuljastu” i “Kapljičastu” slikovnicu koje su dostupne u vrtićima i školama diljem Hrvatske, ali i izvan nje. Uskoro izlazi i “Munjasta” slikovnica koja će naravno govoriti o munjama i gromovima i nadam se da će i ona opravdati povjerenje koje za sada ima jer u svim krajevima Hrvatske postoji velika zainteresiranost, vidljivo je da ih djeca vole i čitaju – zaključio je Vakula.

Danas su tako “Lavići” i “Pčelice” iz Dječjeg vrtića Potočnica, te djeca nižih razreda OŠ Petra Preradovića Pitomača, na zabavan, zanimljiv i njima prilagođen način mogli naučiti o meteorologiji i meteorološkim terminima, što i je cilj serijala slikovnica “Vremenaste priče”.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content