Mladi dobivaju svoje prostore: Uskoro počinju radovi na energetskoj obnovi zgrade Vanadisa

Za koji dan u Virovitici počinje realizacija dugoočekivanog projekta – Vanadis, nekadašnje omiljeno okupljalište mladih na adresi Ferde Rusana 7, uskoro će dobiti novo ruho.

Gradonačelnik Ivica Kirin potpisao je ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi s tvrtkom UZOR COLOR d.o.o. iz Virovitice. Vrijednost radova je 179.635 eura.

Energetsku obnovu Vanadisa, zgrade javne namjene koja ima status kulturnog dobra, sufinancirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a projektnu prijavu izradila je Razvojna agencija VTA.

Radovi obuhvaćaju toplinsku izolaciju zgrade i stropa, završni sloj fasade, zamjenu dotrajale stolarije, zamjenu rasvjete novom učinkovitijom rasvjetom, zamjenu električnih instalacija, ugradnju ventilacije te novi sustav grijanja.

Cilj projekta je vratiti ovaj objekt u funkciju te mladima osigurati prostor koji će nuditi sadržaje sukladno njihovom području interesa. Plan je da se prostor uredi u svrhu održavanja raznih manifestacija, kulturno-umjetničkih događanja i koncerata, ali i provođenja slobodnog vremena. (virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content