Najljepši školski vrtovi: HRT-ova ekipa obišla Osnovnu školu “Davorin Trstenjak” Čađavica

Osnovna škola “Davorin Trstenjak” Čađavica i ove se godine prijavila na natječaj “Najljepši školski vrtovi”. Tim povodom školu je posjetila ekipa HRT-a s ciljem uvida u izgled školskog vrta. Nositelji projekta, osim HRT-a, su – Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede i Fond za zaštitu okoliša, te svaka od tih institucija ima svoje nagrade.

Zadaća HRT-ove ekipe je obilazak školskih vrtova škola koje su se prijavile na natječaj, te snimanje elemenata koji se vrednuju pri samom izboru najljepših vrtova.

Naveli su da gledaju izgled samog prostora, kako se biljke u njeguju, kako su učenici uključeni u sam proces, koliko poznaju biljke koje sade i njeguju… Nakon što obiđu sve prijavljene škole, povjerenstvo za odabir pregledat će sve snimke i donijeti odluku o nagradama iz nekoliko kategorija.

U ožujku sljedeće godine u Zagrebu, na HRT-u bit će velika završna priredba gdje će podijeliti nagrade školama za koje povjerenstvo procijeni da imaju najbolje vrtove. HRT-ova ekipa bila je zadovoljna viđenim, a naročito kako su djeca uključena u neposredan proces nastajanja i njegovanja biljaka.

Isto tako, pohvalili su napredak u sadržaju i dekoraciji koji su primijetili u školskom vrtu, u odnosu na prije dvije godine.

(www.icv.hr, adf, foto: OŠ “Davorin Trstenjak” Čađavica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content