Nova atrakcija u Orahovici: U sklopu projekta “Jezero – Hercegovac – Ružica grad” stigao turistički vlakić

Kako je i najavljeno, u sklopu najvećeg projekta Grada Orahovice – projekta uređenja kompleksa Jezero – Hercegovac – Ružica grad, u Orahovicu je stigao električni turistički vlak s vagonima i lokomotivom. Prvi je lokomotivu kroz grad provezao gradonačelnik Saša Rister.

-Izvršili smo primopredaju električnog vlakića, što je jedna od aktivnosti našeg najvećeg projekta, jer kako sam i najavio, osim građenja i onoga što vidimo na samom jezeru, u sklopu istog nabavljamo i niz druge opreme, poput električnih i brdskih bicikala, buggya, pred kraj godine treba doći i mini bus, a evo sada nam je stigao i električni vlak koji smo dugo čekali. Pred nama je sada upoznavanje vlakića, koliko traje jedno punjenje, gdje sve može proći, gdje će biti eventualnih problema, koliko se puni i sve ostalo, puno je tu izazova jer po prvi puta se susrećemo s ovakvim vozilom koje ide isključivo na električnu energiju. Isto tako, moramo i osposobiti osobu koja će njima upravljati, bit će uredno registriran prema svim zakonima i prometovat će po cijeloj Orahovici. Cilj nam je da vlak ide po Orahovici i skuplja sve one građane i goste koji žele ići na jezero – rekao je Rister.

Turistički vlakić u promet će biti pušten iduće godine, točnije u proljeće.

-Do tada ćemo objaviti i vozni red, a najveći cilj je upoznavanje Orahovice jer u oba vagona ima zvučnik, tako da turistički vodič iz lokomotive može pričati o našem lijepom gradu. Zato i ima nazivnik turistički i vjerujem da će dodatno pojačati promociju turizma našeg grada te obogatiti sadržaje u istom. Bit će prava atrakcija za sve koji budu posjećivali jezero i Orahovicu – zaključio je gradonačelnik Saša Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content