Nova lokacija i novi sjaj Miholjačkog sajma: Ispred dvoraca Mailath i Prandau okupilo se 50 izlagača različitih djelatnosti

U perivoju dvoraca Mailath i Prandau u Donjem Miholjcu u subotu, 16. rujna je održan 17. Miholjački sajam.

Taj tradicionalni sajam poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma, koji organizira Miholjački poduzetnički centar – Lokalna razvojna agencija d.o.o , okupio je tako 50 izlagača iz različitih djelatnosti, proizvodnje i usluga.

Izloženi su tako poljoprivredni proizvodi – med, lješnjak, bučino ulje, lavanda, kozji sir i drugi, predstavljeni su tradicionalni i umjetnički obrti (zlatovez, šlingeraj, slike, vaze, narodna nošnja, košarači), prerađeni proizvodi poznatih miholjačkih gospodarstvenika kao proizvodi od čipsa i flipsa, gazirani i negazirani sokovi, zamrznuti proizvodi, kiflice i drugi proizvodi.

Na sajmu su se predstavile i lokalne udruge sa svojom ponudom jela, pa je Udruga gljivara spravljala specijalitete od gljiva, članovi Udruge Kupusari pripremili su grah, članovi udruge Stara Drava su kuhali čobanac, a iz Sina ravnice su ponudili proizvode od crne slavonske svinje.

Kulturno-umjetnička društva predstavila su vrijedne starine, narodne nošnje i tradicijske običaje.

Uz izlagače i posjetitelje, svečanom otvaranju 17. Miholjačkog sajma nazočili su zamjenik župana Josip Miletić, gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić, predsjednik Gradskog vijeća Grad Donjeg Miholjca Dražen Trcović, predsjednik Obrtničke komore OBŽ Stjepan Birović, direktorica Miholjačkog poduzetničkog centra – Lokalna razvojna agencija d.o.o. Anela Šovagović i drugi uzvanici.

– Miholjački sajam se održava po 17. put i to je lijepa tradicija, a pedesetak izlagača nudi ono što su pripremili svojim rukama. Obrtništvo je djelatnost koja se mora godinama graditi, održavati i poticati, a Osječko-baranjska županija to čini svojim potporama, što ćemo činiti i ubuduće – rekao je zamjenik župana Josip Miletić te otvorio 17. Miholjački sajam.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić rekao je kako se Sajam održava na novoj lokaciji jer je na dosadašnjoj u tijeku izgradnja nove tržnice te naglasio važnost i snagu obrtništva, kao i podršku koju im daje Grad.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content