Održana 14. sjednica Općinskog vijeća Općine Čađavica: Sve točke dnevnog rada usvojene jednoglasno

Pod predsjedanjem Josipa Piskaća, u utorak 5. rujna održana je 14. sjednica Općinskog vijeća Općine Čađavica na kojoj su jednoglasno usvojene sve točke dnevnog reda.

Na sjednici su vijećnici raspravljali i o Polugodišnjem izvješću o izvršenju proračuna od 1. siječnja do 30. lipnja, i izvješću o radu i financijskom izvješću Dječjeg vrtića Lipa Čađavica, što nam je prokomentirao načelnik općine Čađavica Mirko Rončević.

– Prihodi su ostvareni u sveukupnom iznosu od 618.879,06 eura ili sa 23,08% u odnosu na godišnji plan. Rashodi poslovanja su ostvareni u iznosu od 397.839,22 eura ili 31,37% u odnosu na isti plan. Vidljivo je da nismo ostvarili 50 posto izvršenja proračuna koliko je trebalo biti da je sve planirano i ostvareno. Razlog tomu je što nismo ostvarili prihode od pomoći koju bi namijenili za početak kapitalnih projekata. Ukupna utrošena sredstva za rad Dječjeg vrtića Lipa Čađavica iznose 263.538,73 eura. Cilj programa je uključivanje što većeg broja djece u organizirane primarne i dodatne programe dječjeg vrtića, čime se iskazuje društvena briga o djeci, te kvalitetno provođenje programa njege, odgoja i naobrazbe djece predškolskog uzrasta. Program rada je usmjeren na stvaranje uvjeta za obavljanje predškolske djelatnosti radi zadovoljenje potreba građana općina Čađavica, Crnac i Čačinci za predškolskim odgojem djece – istaknuo je načelnik Rončević.

Načelnik Rončevića se osvrnuo i na započetu izgradnju mjesnog doma u naselju Vraneševci koja je financirana sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice, te na realizaciju projekta LED rasvjete u naselju Zvonimirovac financiranog sredstvima proračuna Općine Čađavica i Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u okviru poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2023. godini.

Također, načelnik je vijećnicima iznio podatke o natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, prijavljenog za projekt Uređenje društvenih prostorija u naselju Zvonimirovac, te o projektu u pripremi za prijavu na poziv za dostavu projektnih prijedloga ”Zaželi-prevencija institucionalizacije”.

(www.icv.hr, adf, Općina Čađavica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content