Općina Suhopolje obnovila sakralne objekte: Nakon Male Trapinske i Borove, na redu i kapela u Levinovcu

Općina Suhopolje i ove godine nastavlja s ulaganjem, kako iz proračunskih sredstava, tako i uz pomoć projekata koje sufinanciraju resorna ministarstva i fondovi Europske unije.

Ove godine tako su mještani Male Trapinske dobili novu kapelu u svom naselju. Naime, Općina Suhopolje je prepoznala težnju mještana, a s obzirom da su se tamošnje nedjeljne i blagdanske mise održavale u prostorijama Mjesnog doma, ustupila je svoje prostorije koje je iz proračunskih sredstava preuredila u novu kapelu sv. Roka, a proslava blagdana označena je ujedno kao i blagoslov nove kapele.

Nadalje, postojeća kapela Imena Marijina koja se nalazi u naselju Borova, obnovljena je također iz proračunskih sredstava, a radovi su uključivali obnovu vanjske ovojnice, obnove krovišta, unutarnje radove, radove uređenja i elektrifikacije zvonika i novu ogradu. Uz obnovljenu kapelu, proslavljen je i blagdan Imena Marijina – dan zaštitnice naselja Borova.

Sljedeće u planu i programu rada općine je obnova kapele i zvonika u naselju Levinovac, a veliku težnju za obnovom imaju i za onim najvećim projektom – obnovom vanjske ovojnice crkve sv. Terezije u Suhopolju.

-Iz proračunskih sredstava uspjeli smo financirati obnovu i uređenje novih objekata koje smo prenamjenili u kapelu te na taj način želimo omogućiti svim mještanima da imaju adekvatan prostor za proslave nedjeljnih i blagdanskih misa. Svakako u tome nismo zaboravili našu crkvu sv. Terezije Avilske.

Ona iziskuje najviše napora, kako pripreme za prijavu na apliciranje tako i financijskih troškova s obzirom da svaka obnova zahtjeva i ulaganje općinskih sredstava. Trenutno pratimo otvorene prijave i programe na koje bismo mogli prijaviti obnovu fasade, kako bi naša najveća crkva, ujedno i simbol Suhopolja, dobila svoje novo ruho. Naravno, bitno za napomenuti je i izvrsna suradnja sa Župom Suhopolje, uz čiju pomoć i potporu smo i uspjeli realizirati sve dosadašnje, a vjerujemo i buduće projekte – zaključio je načelnik Goran Doležal. (www.icv.hr, Općina Suhopolje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content