PREMIJER ŽNL Bratstvo pobjeglo pratnji, Suhopolju derbi s Dinamom iz Kapele Dvora, Čačinčani ponovno “raspucani”

Kako odmiče natjecanje u Premijer županijskoj nogometnoj ligi, sve je uzbudljivije i neizvjesnije. Proteklog vikenda odigrani su susreti šestog kola.

Pred više od 500 gledatelja, na stadionu Park derbi kola odigrali su Suhopolje i Dinamo iz Kapele Dvora. U prvom dijelu više prigoda za zgoditke imala je domaća momčad, ali su mreže ostale netaknute.

Na početku drugog dijela gostujući trener Mile Grdić iz igre je, zbog ozljede, morao izvaditi Matea Lončara, a umjesto njega zaigrao je Jozo Iličić. U nastavku se igralo izuzetno efikasno. Gosti iz Kapele Dvora poveli su zgodicima Ronalda Jagice u 51. i Frana Pristera u 55. minuti. Domaća momčad vratila se u igru zgodicima Ivana Ibriksa u 60. i Marka Rastije u 73. minuti. Sudac Nikola Kečkiš, nakon akcije u domaćem kaznenom prostoru, pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator bio je Ronald Jagica. “Zeleni” se ne predaju. Marko Rastija svojim drugim pogotkom u 80. minuti poravnao je rezultat na 3:3, a pobjedu “Grofovima” donio je Enio Kirin četiri minute prije kraja.

-Odlična utakmica, koju je pratilo isto takvo suđenje i navijanje. Svi su bili na razini derbija. Domaća momčad došla je do zaslužene pobjede iako smo i mi mogli doći do pozitivnog rezultata. Veliki hendikep za nas bio je izlazak iz igre Matea Lončara – rekao je trener Dinama Mile Grdić.

Puno zadovoljniji bio je domaći strateg Mario Tolo.

-Pokazali smo karakter i čvrstinu. Nismo se predavali niti u jednom trenutku. Naša momčad se još uigrava i svakim danom trebali bi biti sve bolji. To se ne može napraviti preko noći, moramo biti strpljivi – kazao je Tolo.

Suhopolje – Dinamo (Kapela Dvor) 4:3
Igrač utakmice: Marko Rastija

U Lukaču se i dalje osjećaju posljedice uvjerljivog poraza s gostovanja u Čačincima. Kapetansku traku od Matije Tomšića preuzeo je Krešimir Pipić, koji je i vodio momčad nakon odlaska Miroslava Čora.

U prvom dijelu “zeleni” su imali nekoliko izglednih prigoda koje nisu realizirali. Kazna za propušteno stiže u 54. minuti, kada Voćin pogotkom mladog Matea Gusića vodi 1:0. Do kraja domaća momčad kreće na sve ili ništa, ali bez pravog rezultata. Gostima se nije žurilo, pa je sudac Nenad Vargović, zbog “odugovlačenja” igre, susret produžio čak 16 minuta. To nije bilo dovoljno domaćim nogometašima za poravnanje rezultata.

-Svi su igrači odlično odradili svoje zadatke na terenu. Ipak, kao najboljeg bih izdvojio Josipa Čovića, koji je bio glavni stup obrane – nakon utakmice rekao je trener Voćina Ivan Vuković.

Lukač 05 – Voćin 0:1
Igrač utakmice: Josip Čović

Vodeće Bratstvo iz Gornjeg Bazja dominiralo je na gostovanju u Borovi. Pet minuta prije odlaska na odmor goste je u prednost doveo iskusni Mario Karnik.

U nastavku, u samo dvije minute, riješeno je pitanje pobjednika. Prvo je u 58. minuti precizan s bijele točke bio Leo Hokman, a minutu kasnije mrežu domaćeg vratara pogodio je Dino Milinović iz igre. Do kraja je Bratstvo bilo puno bolje, ali nogometaši trenera Elvisa Vinaka nisu bili precizni u završnici i rezultat se više nije mijenjao.

-Odlično smo odigrali na gostovanju u Borovi, a igru naše momčadi nosio je Leo Jelovečki. Sada nam slijedi ozbiljna priprema za domaći derbi sa Suhopoljem – zadovoljan je bio trener Bratstva Elvis Vinak.

Borova – Bratstvo (Gornje Bazje) 0:3
Igrač utakmice: Leo Jelovečki

Mladost je u svojoj “Rupi” došla do uvjerljive 7:0 pobjede nad Crncem. Domaća momčad dominirala je svih 90 minuta, a vodeći strijelci ponovno su pokazali da su u odličnoj formi.

Florijan Rupčić četiri je puta pogodio gostujuću mrežu (16′, 66′, 80′ i 89′), dok je Marin Čavić bio precizan tri puta (40′, 68′ i 73′). Spomenimo i da Čačinčani u 84. minuti nisu uspjeli realizirati kazneni udarac, kada je Rupčić pogodio gredu.

Mladost (Čačinci) – Crnac 7:0
Igrač utakmice: Tomislav Bušljeta

Mikleuš je na svom terenu došao do pobjede nad Rezovcem rezultatom 2:0. Obje momčadi nisu bile kompletne, ali su u oba tabora željeli doći do “punog plijena”.

Domaća momčad tri boda osigurala je u drugom dijelu utakmice. Prvo je mrežu Renata Lukačeka pogodio Ivan Ugarković, a zatim je na asistenciju Ugarkovića zgoditak u 65. minuti postigao Krešimir Crvenka.

Mikleuš – Rezovac 2:0
Igrač utakmice: Ivan Ugarković

U Četekovcu je domaći Dinamo dominirao u prvom dijelu utakmice sa Zrinskim iz Nove Bukovice. Napadači su propustili nekoliko izglednih prilika, a Leon Kokoška u 22. minuti uspio je pogoditi mrežu gostujućeg vratara Vanje Dragojevića za 1:0.

U drugom dijelu gosti počinju igrati bolje i opasnije. Plod takve igre bio je zgoditak Davida Lehpamera u 69. minuti. Uspavani domaći igrači uspjeli su se probuditi posljednjih desetak minuta i doći do pobjede. Prvo je gostujuću mrežu na asistenciju Marinka Jaklića pogodio Leon Kokoška u 79. minuti, a zatim je pet minuta prije kraja Kokoška asistirao Mateju Dorinki za konačnih 3:1.

Dinamo (Četekovac) – Zrinski (Nova Bukovica) 3:1
Igrač utakmice: Leon Kokoška

Milanovački Sokol je u domaćem susretu sa Slavonijom iz Sladojevaca ušao furiozno. U prvih dvadesetak minuta domaći nogometaši su dva puta pogodili okvir vrata Ivice Tropšeka (Denis Kovač i Hrvoje Javorović), a Tropšek je Kovaču nakon toga obranio i priliku u situaciji “1 na 1”.

U 26. minuti sudac Dinko Cafuta dosudio je indirektan udarac ispred gostujućih vrata. Nakon kombinacije, Domagoj Jandrašić bio je precizan za 1:0 Milanovčana. U posljednjim trenucima prvog dijela Hrvoje Javorović glavom je loptu zakucao u mrežu za 2:0.

Marko Zalović u 78. minuti povećava domaću prednost na 3:0. Gosti koriste opuštanje domaćih igrača te zgodicima Mihaela Novakovića u 82. i Mateja Jukića u 89. minuti smanjuju domaću prednost na 3:2. Konačnih 4:2 postavio je Dorian Uzelac iz kaznenog udarca u posljednjim trenucima igre.

Sokol (Milanovac) – Slavonija (Sladojevci) 4:2
Igrač utakmice: Hrvoje Javorović

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

Premijer ZNL 6. kolo

no images were found

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content