PREMIJER ŽNL Vodeće Bratstvo u derbiju dočekuje Suhopolje, najbolji napadački dvojac lige nove pogotke “traži” na Laništu, Grdićeva momčad želi se čim prije vratiti na pobjednički put

Odigrano je šest kola novoformirane Premijer županijske nogometne lige, što čini gotovo četvrtinu natjecanja.

Vodeće je Bratstvo iz Gornjeg Bazja koje je do sada osvojilo maksimalnih 18 bodova. Nogometaši trenera Elvisa Vinaka uspješno su prebrodili sve dosadašnje prepreke, a do bodova su dolazili i u trenucima kada nisu bili u najboljem izdanju.

Druga je Mladost iz Čačinaca, koja ima najširi i najkvalitetniji igrački kadar te uvjerljivo dolazi do svojih pobjeda, ali se na gostovanju u susjednom Mikleušu morala zadovoljiti samo jednim bodom pa se nalazi na drugoj poziciji.

Prate ih Suhopolje i Dinamo iz Kapele Dvora koji su u dosadašnjem dijelu natjecanja pretrpjeli po jedan poraz: Grofovi na gostovanju u Čačincima, a Kapelčani u Suhopolju.

Voćin kombinacijom starijih i mladih igrača uspješno brodi ligaškim natjecanjem i s 12 osvojenih bodova nalazi se nadomak vodećim momčadima lige.

U zlatnoj sredini su Lukač 05, Dinamo iz Četekovca i Crnac. Lukačani su nakon dva poraza skliznuli s vrha u sredinu tablice, Četekovčani pokazujući svoju kvalitetu i snagu nalaze se u sredini, a Crnac je, koristeći prednost domaćeg terena, došao do tri pobjede i devet bodova.

U solidnoj poziciji su Mikleuš sa sedam i Sokol iz Milanovca sa šest bodova. Rezovac se, suprotno očekivanjima, nalazi u donjem dijelu tablice s tri boda, a jednak broj bodova osvojili su još i Slavonija iz Sladojevaca i Borova. Na samom začelju je Zrinski iz Nove Bukovice koji, zbog ozljeda i drugih problema, još nije upisao nijedan bod.

BORBA ZA SVAKI BOD

Dosadašnji tijek natjecanja pokazao je da nitko unaprijed ne može računati na bodove. Niti jedna momčad se neće predati bez borbe i zato nas u nastavku očekuje niz zanimljivih i neizvjesnih utakmica.

Ovog vikenda igraju se utakmice sedmog kola. U subotu, 30. rujna, u 16 sati na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju igra se derbi kola u kojem Bratstvo dočekuje momčad Suhopolja. Domaći ne znaju za poraz, ali u takvoj poziciji prije sedam dana bili su nogometaši Dinama iz Kapele Dvora pa su zaustavljeni na suhopoljskom Parku. Može li Suhopolje po drugi put zaustaviti momčad koja je bez poraza ili će igrači Bratstva nastaviti svoj pobjednički niz, pokazat će subotnja utakmica koja će sigurno privući velik broj gledatelja.

Sve ostale utakmice sedmog kola igraju se u nedjelju, 1. listopada, s početkom u 16 sati. Drugoplasirana Mladost iz Čačinaca gostuje u Rezovcu. Gosti su izraziti favoriti, a domaćoj momčadi svaki bod ima veliko značenje. U redovima Rezovca svjesni su da im se treba poklopiti niz čimbenika da u ovom susretu osvoje barem bod. Za domaću momčad zbog kazne neće zaigrati Nikola Markanović.

Dinamo na svom stadionu Kurija u Kapeli Dvoru razmišlja samo o pobjedi, ali svako opuštanje domaćih igrača znat će iskoristiti iskusni gosti iz Mikleuša, što su već pokazali na primjeru Mladosti iz Čačinaca.

U Crncu igraju istoimeni domaćin i Lukač 05. Za obje momčadi ova utakmica bi mogla biti prekretnica. Crnac bi se pobjedom mogao učvrstiti u sredini tablice, dok bi Lukač s nova tri boda održao korak s ekipama iz vrha tablice.

Susjedski derbi se igra u Voćinu, gdje na Livadak dolazi Dinamo iz Četekovca. To su dvije podjednake momčadi, pa bi moglo biti neizvjesno gotovo do samog kraja.

Zrinski iz Nove Bukovice u domaćem ogledu s milanovačkim Sokolom tražit će prve ovosezonske bodove, dok bi gosti pobjedom napravili korak prema sredini tablice.

U Sladojevcima igraju domaća Slavonija i Borova. Za obje momčadi ova utakmica ima veliko značenje u borbi za očuvanje ligaškog statusa, pa će sigurno biti uzbudljivo do posljednjeg sučeva zvižduka. U gostujućim redovima pravo nastupa nema Luka Lokinger.

Na listi strijelaca vodeći je dvojac iz čačinačke Mladosti: Florijan Rupčić i Marin Čavić sa po 11 zgoditaka. Matej Dorinka iz četekovačkog Dinama i Dino Milinović iz vodećeg Bratstva postigli su po osam pogodaka. Šest puta suparničku mrežu pogodili su napadači Dinama iz Kapele Dvora – Ronald Jagica, Bratstva iz Gornjeg Bazja – Filip Rebić i Mladosti iz Čačinaca – Matej Rukavina.

PREMIJER ŽNL – 7. KOLO

Subota, 30. rujna, u 16:00 sati:

Bratstvo (GB) – Suhopolje

Nedjelja, 1. listopada, u 16:00 sati:

Crnac – Lukač 05
Rezovac – Mladost (Č)
Dinamo (KD) – Mikleuš
Slavonija (S) – Borova
Zrinski (NB) – Sokol (M)
Voćin – Dinamo (Č)

(www.icv.hr, mš)

Premijer ZNL 6. kolo

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content