Stanje u prometu: Vozač bicikla u Slatini teško stradao u naletu na otvorena vrata automobila, biciklist u Cabuni napuhao 3,61 promila

Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano je 10 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

U tim prometnim nesrećama jedna je osoba teško, a tri su lako ozlijeđene. Teško ozlijeđeni sudionik prometne nesreće je bio 64-godišnji biciklist koji je nastradao u padu na kolniku do kojega je došlo uslijed udara pedale bicikla u naglo otvorena vrata osobnog automobila. Ova prometna nesreća se dogodila u subotu oko 10 sati u Slatini.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 272 prekršaja i to 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 80 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 39 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,61 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 36 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 22,50 sati u naselju Cabuna u općini Suhopolje.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content