Stanovnici Vijenca Gorana Zobundžije sada hrabro kroče: Saniran dotrajali nogostup

Sanacija dotrajalog nogostupa, na Vijencu Gorana Zobundžije vrijedna 100.000 eura, nakon dva i pol mjeseca radova je završena, a u dobro odrađen posao gradske tvrtke Unikom, u srijedu se uvjerio gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

–U ovoj godini smo već ulagali u Gradsku četvrt Gornji grad, a govorimo o nogostupu na Vijencu Augusta Cesarca, između Dječjeg vrtića Latica i Osnovne škole Vladimira Becića, kao i u Ulici kardinala Alojzija Stepinca – izvijestio je gradonačelnik.

Podsjetio je da su prošle godine u ovoj gradskoj četvrti izvedeni radovi na sanaciji nogostupa u Našičkom naselju i na Gornjodravskoj obali, zatim na sanaciji nogostupa i parkirališta u Ulici Hrvatske Republike, dok su na Vijencu Augusta Cesarca također izvedeni novi kolnik, novi nogostup i nova parkirališna mjesta. Najavio je i sanaciju nogostupa u Ilirskoj ulici.

– Uistinu je puno radova i nema stajanja. Od većih kapitalnih investicija, krenuli smo u dogradnju Dječjeg vrtića Latica, gdje ćemo proširiti njegove kapacitete. Vrijednost radova je 930.000 eura, od čega je preko 400.000 eura bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. U tijeku je i projekt Osijek 4 vrijedan preko 20 milijuna eura, a radovi koje Vodovod Osijek u sklopu tog projekta izvodi u Gundulićevoj ulici vrijedni su 6,5 milijuna eura. Modernizacija tramvajske infrastrukture vrijedna preko 30 milijuna eura ide svojim tijekom. U Gornjem gradu izvedeni su radovi od Radićeve, Kašićeve, Kačićeve i dio Strossmayerove. To je sve preduvjet za dolazak novih niskopodnih tramvaja, za koje smo nedavno potpisali ugovor vrijedan 25 milijuna eura – dodao je gradonačelnik Radić.

Izvijestio je i da je izrađeno idejno rješenje za proširenje OŠ Vladimira Becića kako bi učenici mogli ići u jednosmjensku nastavu, a kao najveći kapitalni infrastrukturni projekt na području Gornjeg grada gradonačelnik je izdvojio izgradnju podvožnjaka u Ulici sv. L.B. Mandića.

– U budućnosti planiramo i rekonstrukciju samog središta grada, rekonstrukciju glavne tržnice te rekonstrukciju zgrade Hrvatskog narodnog kazališta – najavio je.

Direktor Unikoma Igor Pandžić pojasnio je kako su radovi na sanaciji nogostupa na Vijencu Gorana Zobundžije obuhvatili uklanjanje postojećeg nogostupa, ugradnju novog nosivog kamenog sloja sa stabilizacijom te postavljanje novog asfaltnog sloja. Postavljeni su i novi rubnjaci.

Nogostup je saniran u cijelome naselju Vijenca Gorana Zobundžije u dužini od 560 metara i širini 1,35 metara. Također su sanirani pješački prilazi prema zgradama, odnosno prema 20 ulaza u zgrade. Na svim prilazima pješačkim prijelazima rubnjaci su upušteni radi olakšanog kretanja djece, starijih osoba i osoba s posebnim potrebama.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad Luka Došen izrazio je zadovoljstvo izvedenim radovima, posebice jer je povećana razina sigurnosti u prometu, a s njim se složila i stanarka ove ulice Lucija Rukavina.

– U ovom naselju s obitelji i djecom živim desetak godina i stvarno je puno učinjeno za kvalitetu života. Nogostupi su nam bili jako loši, samim time i opasni. Zahvaljujem Gradu i gradonačelniku što su nas čuli – kazala je Rukavina.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content