Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Marijanci

Svečana sjednica Općinskog vijeća, održana danas (petak) u Društvenom domu u Marijancima, bila je središnji dio programa obilježavanja Dana Općine Marijanci.

Uoči sjednice održana je sveta misa Župnoj crkvi sv. Petra i Pavla, a kod spomenika u Kunišincima položeni su vijenci i upaljene svijeće u počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja ove općine.

Sjednicom Općinskog vijeća predsjedao je Ivan Mesaroš, a uz vijećnike, općinskog načelnika Darka Dorkića, čelnike susjednih općina i gradova te ostale uzvanike sjednici je nazočili saborski zastupnik Goran Ivanović i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, ujedno izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.

– Povodom Dana Općine želimo rezimirati sve učinjeno u proteklih godinu dana, pa i više jer ove godine slavimo 30 godina od osnivanja općine. Iza nas je veliki investicijski ciklus u proteklih pet godina, a u komu je Općina morala osigurati znatna financijska sredstva. To su kreditna sredstva te i danas rješavamo pitanje zatvaranja financijske konstrukcije. Pored svega toga uspjeli smo zadržati sve kvalitetne mjere koje smo donosili proteklih godina. Tako i dalje uspijevamo financirati nesmetani rad dječjeg vrtića, sufinanciramo novorođenčad, i ove godine smo na početku školske godine nabavili radne bilježnice za sve osnovnoškolce. Sufinanciramo mjesečne karte prijevoza za učenike srednjih škola, stanovanje učenika i studenata, rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji. Sve to smo uspjeli i zadržali financijsku stabilnost Općine, a istovremeno odrađujemo nove projekte. Asfaltirali smo nerazvrstanu cestu u Črnkovcima, idemo u sanaciju nogostupa i novu led rasvjetu, pripremamo ulaganja u sportsku infrastrukturu u tri nogometna kluba te u razna projektiranja – rekao je općinski načelnik Darko Dorkić.

Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je Dan Općine Marijanci svim njenim žiteljima, a puno uspjeha u radu poželio je općinskom načelniku i vijećnicima.

– U proteklom razdoblju Općina Marijanci je realizirala puno projekata uz mudro povlačenje europskih i sredstava sa svih drugih razina. Ostvarena je dobra suradnja s Osječko-baranjskom županijom koja je također poticala brojne projekte, što ćemo činiti i ubuduće. U narednom razdoblju osobito ćemo raditi na izgradnji sportskih igrališta, a jedno takvo planira se u Črnkovcima – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content