Svetom misom i polaganjem vijenaca obilježen Dan policije i 30 godina PU virovitičko–podravske

U Virovitici je danas (srijeda) obilježen Dan policije i 30 godina Policijske uprave virovitičko–podravske.

Obilježavanje je započelo svetom misom, koju je u župnoj crkvi svetog Roka predvodio kapelan PU virovitičko–podravske, velečasni Ozren Bizek.

Nakon toga je ispred spomen-obilježja poginulim i nestalim policajcima PU virovitičko-podravske odana počast poginulim i nestalim policajcima. Počast su polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona odala izaslanstva: roditelja poginulih i nestalih policajaca, udruga umirovljenih policajaca sudionika Domovinskog rata, udruge branitelja Domovinskog rata, Virovitičko–podravske županije na čelu sa zamjenikom župana Marijom Klementom, gradova s područja VPŽ na čelu s virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom, orahovačkim gradonačelnikom Sašom Risterom i zamjenikom slatinskog gradonačelnika Ilijom Nikolićem, općina s područja VPŽ na čelu s načelnicima Željkom Grgačićem (Pitomača), Hrvojem Milerom (Špišić Bukovica), Mirkom Rončevićem (Čađavica), te izaslanstvo sindikata policije i PU virovitičko–podravske na čelu s načelnikom Marcelom Štrokom.

Prigodnu molitvu za poginule i nestale policajce prevodio je kapelan PU virovitičko-podravske, velečasni Ozren Bizek.

Na kraju je sve pozdravio načelnik PU virovitičko–podravske Marcel Štrok.

-Policija je bila prva u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu. Ovi putem želimo odati počast svim našim policajcima, koji su nesebično otišli u Domovinski rat, posebice dvadesetorici poginulih i jednom nestalom te 35 ranjenih policajaca u Domovinskom ratu s područja naše županije. Prisjećamo se i 1993. godine, kada je utemeljena Policijska uprava virovitičko-podravska. Ove godine uši smo u Schengensku zonu, pa se pred nas postavljaju novi izazovi. Možemo se pohvaliti kvalitetnim radom i uspješnom borbom s kriminalitetom – rekao je Štrok.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content