Terezino Polje: Obilježena 32. godišnjica oslobođenja karaule i međunarodnog graničnog prijelaza

U Terezinom Polju naselju u općini Lukač jučer (petak) je obilježena 32. godišnjica  oslobađanja karaule i međunarodnog graničnog prijelaza te blagdan Uznesenja svetog Križa, koji se slavi kao Dan Mjesnog odbora.

Obilježavanje je počelo odavanjem počasti Nenadu Oblučaru, koji je poginuo u Domovinskom ratu, a na čijem su posljednjem počivalištu u Zrinju Lukačkom buketu položila i lampion zapalila izaslanstva Policijske uprave Virovitičko – podravske, općine Lukač i Mjesnog odbora.  

Potom je u društvenom domu održana svečana sjednica Mjesnog odbora Terezino Polje. Uz članove Mjesnog odbora sjednici su nazočili izaslanici načelnika PU Virovitičko – podravske, načelnik općine Lukač Đuro Bukvić, predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Živković, branitelji te predstavnici gospodarstva i sporta Terezinog Polja. 

Uvodno je sve nazočne pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Darko Orač, koji je tom prigodom iznio kratak pregled odrađenog, ali i plan rada za razdoblje koje je pred njima. 

IMG_5051-Custom

-U proteklom razdoblju obnovljena je mrtvačnica, obnovljeni su društveni i sportski dom te kućica na jezeru u Zrinju Lukačkom. Izgrađen je nogostup uz državnu cestu D 5.  Općina je redovito pomagala mjesnom nogometnom i ribičkom klubu. Velik problem je što u našem mjestu trenutno nemamo trgovinu, posebice za naše starije žitelje. Izgradnjom brze ceste očekujem bolje uvjete za život svih naših stanovnika i izgradnju poduzetničke zone- naglasio je Darko Orač. 

Sve nazočne pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Živković, a nakon njega riječ je preuzeo načelnik općine Đuro Bukvić.

-Imate veoma ambiciozne planove, koje ćemo i podržati, naravno u skladu s financijskim mogućnostima. Vaše naselje ima dvojicu općinskih vijećnika koji u svakom trenutku trebaju podržati vaše projekte.  Općina Lukač je solventna i sve svoje obveze ispunjava na vrijeme i nadam se da ćemo se zajedničkom akcijom uspjeti izboriti za njen boljitak. 

U planu imamo niz projekata koji će se odraziti na bolji život svakoga žitelja. Korak po korak sve ćemo ciljeve realizirati. Što se tiče mjesne trgovine, blizu smo iznalaženja rješenja – rekao je Đ. Bukvić. 

(www.icv.hr, mš) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content