Tjedni rekorder: U Starogradačkom Marofu s 2,45 promila u krvi automobilom sletio s ceste, srušio ogradu i parkirao u zid kuće

Samo pukom srećom nije bilo stradalih u prometnoj nesreći koja bilježi novi rekord uzrokovan alkoholom na našim prometnicama u posljednjih tjedan dana. 

Naime, vozač osobnog automobila (42), koji je za volan sjeo s 2,45 g/kg alkohola u krvi u utorak, 19. rujna, sletio je oko 22,35 sati u Starogradačkom Marofu s ceste, prošao cijeli slalom i potom se zaustavio doslovno u zidu, izvijestila je PU virovitičko-podravska. 

Naime, kako je izvijestila policija, vozač je upravljao vozilom neprilagođenom brzinom uslijed koje na križanju Y oblika, u kojem se spajaju dvije lokalne ceste, prvo sletio na zelenu površinu. Udario je i srušio prometni znak, a potom sletio u putni jarak.

No, nije se tu zaustavio. Iz putnog jarka je izišao i prednjom stranom automobila udario u dvorišnu metalnu ogradu. Uništio je punih 8 metara ograde, ušao preko nje u dvorište i zabio se u pročelje obiteljske kuće. Automobil se ondje zaustavio, ali od siline udarca je došlo do urušavanja prozora i dijela zida ispod prozora, otkrila se unutrašnjost sobe, a zid se nastavio urušavati i po krevetu u kojem je spavala vlasnica kuće.

Vozač, koji nije bio vezan, u ovoj prometnoj nesreći zadobio je, srećom, samo lake tjelesne ozlijede, ali i niz kazni.

(www.icv.hr) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content