Tjedno stanje u prometu: Rekorder biciklist s 2,71 promila u krvi, u tri nesreće počinitelje koji su “nestali” pronašla policija

U posljednjih tjedan dana na našim je prometnicama zabilježeno 15 prometnih nesreća. U tri slučaja počinitelji su napustili mjesto događaja, ali su naknadno pronađeni. Kod dva vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Jedna osoba teško je ozlijeđena u nesreći, ali ozljede nisu opasne po život, dok su ostale osobe, njih pet, lakše ozlijeđeni, a u 11 slučajeva bila je, srećom, riječ samo o materijalnoj šteti.

Novi tjedni rekorder je biciklist (38), koji je zatečen kako upravlja vozilom u utorak, 29. kolovoza u 13:45 sati u mjestu Milanovac s koncentracijom alkohola u organizmu od 2,71 g/kg. 

Najveća brzina kretanja vozila od 115 km/h, utvrđena je stacionarnom kamerom u petak, 1. rujna, u 15:54 sati u mjestu Suhopolje, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h. Tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila stranih registarskih oznaka, stoji u policijskom priopćenju.

Policija je izvijestila i kako su ukupno utvrdili 225 prekršaja: 17 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 47 upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 42 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 32 nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom i drugo zbog čega će vozačima stići “čestitka”. n(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content