U Kladarama održano 1. Koordinacijsko vatrogasno natjecanje za pomladak istočne Hrvatske

Danas (nedjelja) je u Kladarama održano 1. Koordinacijsko vatrogasno natjecanje za pomladak istočne Hrvatske. Na prvom ovakvom natjecanju sudjelovalo je 27 ekipa, odnosno pomlatka od 6 do 12 godina iz pet istočnih županija: Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije.

Vatrogasnom natjecanju prisustvovao je i župan Igor Andrović te njegov zamjenik Mario Klement, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske Željko Palković, zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus, predsjednica savjeta vatrogasne mladeži VZ VPŽ Marina Blažević, predsjednik odbora za natjecanja VZ VPŽ Robert Teskera te predstavnici Vatrogasnih zajednica gostujućih županija.

– Danas je bio veliki dan za vatrogasce istočne Hrvatske. Po prvi puta smo održali prvo regionalno vatrogasno natjecanje gdje su sudjelovale po prve tri najbolje ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji pomlatka sa svih pet županija. Vidjeli smo da nakon županijskih natjecanja nam ponestaje aktivnosti višeg ranga upravo za ovu kategoriju. Tako smo na prijedlog Hrvatske vatrogasne zajednice i uz njihovo prihvaćanje organizirali ovakvo nešto jer imamo jako puno vatrogasnog pomlatka što možemo zahvaliti rukovodstvu koje shvaća koliko je važan ovaj segment i koliko je to važno za našu zajednicu – rekla je zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus.

Tako se na 1. Koordinacijskom vatrogasnom natjecanju natjecalo 13 ženski i 14 muških ekipa u dvije kategorije: u vatrogasnoj vježbi s brentačama i štafetnoj utrci te vatrogasnim
igricama.

Najbolji u vatrogasnim igricama u ženskoj ekipi bio je DVD Nuštar, drugo mjesto osvojio je DVD Kešinci, a treće DVD Beljevina. Muška najbolja ekipa u vatrogasnim igricama bila je ekipa DVD-a Turanovac, drugo mjesto pripalo je DVD-u Slavonski Šamac Kruševica, a treće DVD-u Špišić Bukovica.

Najbolja u vatrogasnoj vježbi s brentačama i štafetnoj utrci među ženskim ekipama bila je ekipa DVD-a Vetovo, drugo mjesto pripalo je DVD-u Beničanci, dok je treće mjesto pripalo ekipi DVD-a Beljevina. Najbolja muška ekipa bila je DVD Špišić Bukovica, drugo mjesto pripalo je DVD-u Orubica, a treće DVD-u Bočkinci.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content