U petak, 29. rujna u Virovitici 2. stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem “Suradnja, izgradnja, nadogradnja”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u petak, 29. rujna s početkom u 9:30 sati održat će se 2. stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem “Suradnja, izgradnja, nadogradnja” a ovogodišnja tema je “Volonteri u knjižnicama”.

Knjižnica, poglavito narodna, svojim brojnim zadaćama i funkcijama ostvaruje svoj značaj kao jedna od važnih točaka u zajednici, kao mjesto okupljanja, učenja, razmjene iskustava i predstavljanja stvaralaštva u različitim oblicima. Idealna je za uključivanje u rad volontera, koji žele povećati svoja znanja i vještine, dajući na taj način doprinos zajednici. Volontiranje u knjižnicama omogućuje pojedincima da aktivno sudjeluju u radu i razvoju što knjižnica, što svoje osobno. Na skupu će uz volontiranje biti riječi o konceptu rada mnoštva (engl. crowdsourcing) te građanske znanosti u knjižničarstvu.

Ciljevi stručnog skupa su istaknuti važnost volontiranja u knjižnicama, upoznati se s pravnim okvirom za volontiranje, uključiti građane u različita područja znanosti, prikazati različite načine na koje knjižnice surađuju s volonterima, razmijeniti mišljenja, ideje i primjere dobre prakse, te staviti u centar zajedničke ciljeve i potrebe.

U prvom dijelu stručnog skupa svoja izlaganja imat će brojni priznati domaći i inozemni stručnjaci iz područja volonterstva i građanske znanosti, dok je drugi dio rezerviran za prijavljena izlaganja iz primjera dobre prakse.

Više o stručnom skupu, izlagačima i satnici možete vidjeti OVDJE.

(www.icv.hr)

2. Strucni skup Plakat

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content