U školske klupe na području VPŽ sutra sjeda 7.953 učenika, među kojima 651 prvašić

Na području Virovitičko-podravske županije u ponedjeljak, 4. rujna, u školske klupe sjest će 7.953 učenika, odnosno 5.430 osnovaca i 2.523 srednjoškolaca. Po prvi put će školsko zvono čuti 651 prvašić. 

– U školske klupe sjest će 5.430 osnovaca u 411 razrednih odjela. Osim toga, tu je i 2.523 srednjoškolaca koji će biti u 151 razredu. Imamo 651 prvašića, devet više nego prošle godine – kazala je Martina Bunić, pročelnica za obrazovanje i demografiju VPŽ.

Osim toga, u četiri matične te 17 područnih škola, obuhvaćajući 1.000 učenika, provodit će se Eksperimentalni program „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan i učinkovit sustav odgoja i obrazovanja“. Provodit će se u osnovnim školama Suhopolje, August Cesarec Špišić Bukovica, Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju i Zdencima te njihovim područnim školama.

Martina Bunic
Foto: K. Toplak

– Među 66 škola diljem Hrvatske, su i četiri naše, iz Špišić Bukovice, Gornjeg Bazja, Suhopolja i Zdenaca, a svi zajedno bit ćemo dio najveće obrazovne reforme u povijesti RH. Spremni čekamo ponedjeljak, a naše četiri škole utvrdile su sličan školski raspored. Za učenike nižih razreda, škola počinje u 8.00 i njen obvezni dio trajat će do 13.15 sati. Izborni dio traje do 14.00 sati. Za učenike viših razreda, obvezni dio nastave će trajati od 8.00 do 13.05, te izborni dio do 15.00 sati. Županija je u suradnji s ravnateljima osigurala prijevoz za sve učenike, a oni će u školama imati dva obroka, doručak i ručak. Naše škole su u srpnju dobile 1.3 milijuna eura za potrebnu suvremenu opremu, a mi zakonski spremamo plan nabave kako bi im je što prije dobavili iz odobrenih sredstava. Za sve nas je ovo novost, ali vjerujemo kako će cjelodnevna škola omogućiti puno dobroga za naše učenike i njihove roditelje. Učenici će biti sigurni, unaprijedit će svoje znanje i kod kuće će biti rasterećeni od nastavnog gradiva – naglasila je Martina Bunić, pročelnica za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije.

(vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content