U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice brojnim likovnim radionicama obilježen Europski dan jezika

U povodu Europskog dana jezika, u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice održane su radionice na stranim jezicima, izložbe, kao i brojne likovne radionice i igraonice.

Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, još od 2001. godine, a u suradnji s Europskom komisijom. Njegovi su ciljevi upozoravanje javnosti na važnost učenja jezika i raznolikost raspona naučenih jezika kako bi se povećala višejezičnost i međukulturalno razumijevanje, promicanje bogate jezične i kulturne raznolikost Europe, koje treba njegovati i sačuvati te poticanje cjeloživotnog učenja jezika u školi i izvan nje, bilo za studijske svrhe, za profesionalne potrebe, za potrebe mobilnosti ili užitka i razmjene.

Na početku treba napomenuti kako je ovogodišnju manifestaciju organizirao aktiv stranih jezika prof. Mirele Rukavina – Sabo i Snježane Krištofik Juranić, profesorica iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice te nastavnica, nastavnika i učenika Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, OŠ kralja Tomislava Našice, OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac, OŠ Hinka Juhna Podgorač, Gornjogradske gimnazije iz Zagreba, Filozofskog fakulteta iz Osijeka, Europe Directa iz Osijeka i Zajednice tehničke kulture iz Našica.

Isto tako, ova manifestacija ne bi bila moguća bez potpore Grada Našica i gradonačelnika Krešimira Kašube te direktorice Turističke zajednice grada Našice Ines Resler.

Nakon uvodnog dijela u kojem su učenici našičke srednje škole okupljene upoznali s važnošću obilježavanja Europskog dana jezika, sve su pozdravili ravnatelj Željko Filjak i direktorica Ines Resler koja je i otvorila ovogodišnju manifestaciju.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(nasice.com, foto: S. Kulišić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content