U subotu, 16. rujna Festival kulturne baštine i tradicije – Dvorci Virovitičko-podravske županije

U subotu, 16. rujna tvrtka Shapeit iz Zagreba u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom organizira Festival kulturne baštine i tradicije – Dvorci Virovitičko-podravske županije.

Polazak iz Zagreba je u 6:30 sati s prostora Zagrebačkog Velesajma, a dolazak na prvu destinaciju u VPŽ, točnije Centar za posjetitelje “Dvorac Janković” u Suhopolju očekuje se u 10:00 sati.

Uz stručno vodstvo, očekuje ih razgled dvorca te upoznavanje s povijesti istog od 1765. godine do danas, vladavine grofova, te njihova ostavština koja je doprinijela ekonomskom i kulturnom razvoju za općinu Suhopolje i Virovitičko-podravsku županiju.

U Dvorcu Janković u 10:30 sati nastupit će KUD Podravina iz Čađavice i KUD Podravac iz Sopja, a svojim nastupom pokazat će svu ljepotu kulturne baštine i tradiciju svog kraja.

U 11:00 sati planiran je polazak u Slatinu, u jednu gradsku slastičarnicu gdje će ih domaćin dočekati s prekrasnim tortama sa sastojcima koji su se koristili kroz stoljeća.

Nakon Slatine, u 11:45 sati zaputit će se u Viroviticu, u Dvorac Pejačević. Uz stručno vodstvo slijedi razgled Gradskog muzeja Virovitica, te upoznavanje s povijesti Dvorca Pejačević od 1800. godine do danas.

Svoj obilazak Virovitičko-podravske županije završit će u Otrovancu, naselju u općini Pitomača gdje će ih u jednom ugostiteljskom objektu dočekati bogata eno i gastro ponuda tradicionalna za pitomački kraj.

Tim povodom u posjet Virovitičko-podravskoj županiji doći će i Nina Kyrylych, supruga veleposlanika Ukrajine, Marusya Jurista, čuvarica ukrajinske tradicije u Hrvatskoj, Marija Maleško, predsjednica Ukrajinske zajednice grada Zagreba te Iryna Shevchenko, supruga veleposlanika Irske. Goste, kao i sve putnike, u Virovitici će dočekati virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.icv.hr)

Torba

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content