U Virovitici održana prva sjednica Povjerenstva za provedbu postupka za odobravanje zahtjeva za kupnju POS stanova

Danas (četvrtak) je u Gradu Virovitici održana prva sjednica Povjerenstva za provođenje postupka za odobravanje zahtjeva za kupnju stanova koji će se graditi po Programu društveno poticane stanogradnje koju je vodila predsjednica povjerenstva Vlasta Honjek-Golinac.

Predsjednica povjerenstva upoznala je članove s trenutnom fazom provođenja POS-a na području Virovitice te daljnjim koracima. Podsjetila je i na radnje koje obavlja povjerenstvo: provođenje postupka javnog natječaja, bodovanje po zaprimljenim zahtjevima, utvrđivanje Prijedloga Liste reda prvenstva, utvrđivanje Konačne Liste reda prvenstva te izrada pojedinačnih odluka o odobravanju zahtjeva za kupnju stana.

Dana 12. svibnja ove godine Grad Virovitica raspisao je Javni natječaj za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova koji će se graditi po Programu društveno poticane stanogradnje na području Virovitice koji je trajao, uz produženje roka za prijavu, do 1. srpnja. Na natječaj je pristigla 31 od čega je 27 utvrđeno kao pravovaljano.

Kao što je poznato, pogodnosti uvjeta Programa POS-a u odnosu na tržište vezane su uz kreditiranje, a maksimalna cijena po kvadratnom metru korisne površine može iznositi 1.489,50 eura.

Prijedlog Liste reda prvenstva može se preuzeti OVDJE.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content