UNICEF Hrvatska pokrenuo humanitarni apel zbog katastrofalnih poplava u Libiji

UNICEF Hrvatska pokrenuo je humanitarni apel za pomoć stradalima u katastrofalnim poplavama u Libiji, a donirati se može putem njihove službene web stranice.

Oluja Daniel, podsjetimo, uzrokovala je poplave, bujice i odrone koji su nemilosrdno uništili sve pred sobom. Zbog strahovitih poplava koje su pogodile Libiju poginulo je više od 5.300 osoba, a 10.000 ih se još uvijek smatra nestalima. Nažalost, brojke poginulih i stradalih su u stalnom porastu.

Posebno je kritično u području lučkog grada Derne, gdje je vodeni val, nastao nakon puknuća brana, sa zemljom sravnio čitave gradske četvrti.

-Deseci tisuća djece i obitelji ostali su bez ičega, a mnogi su još uvijek zarobljeni pod ruševinama. Razmjeri tragedije su ogromni, stoga trebamo Vašu pomoć sada. Vaša donacija može spasiti živote djece i obitelji u Libiji – poručili su iz Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

UNICEF je na terenu gdje pomaže sa spremnim osnovnim medicinskim potrepštinama za 10.000 ljudi, higijenskim potrepštinama za 1.100 ljudi, te 500 paketa odjeće za djecu.

-Potrebe rastu iz minute u minutu. Djeca i obitelji Libije ne mogu čekati! UNICEF pokreće i dostavu namirnica, opskrbu pitkom vodom, osnivanje centara u kojima djeca mogu sigurno boraviti, igrati se i primiti psihološku pomoć, kao i mnoge druge aktivnosti – stoga trebamo i Vašu pomoć – stoji u apelu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

(donacije.unicef.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content