Uskoro rekonstrukcija dječjeg igrališta virovitičke OŠ Ivane Brlić – Mažuranić: Teren će se moći koristiti za čak šest sportova

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas (ponedjeljak) je u Zagrebu uručila ugovore za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini. Ugovore vrijedne 4.059.199 eura potpisali su predstavnici 87 županija, gradova i općina čiji projekti će biti sufinancirani temeljem provedenog Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina.

Među odobrenim projektima je i projekt Grada Virovitice – rekonstrukcija dječjeg igrališta u sklopu Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, koji je prijavljen u suradnji s Razvojnom agencijom VTA. Ugovor o sufinanciranju preuzeo je gradonačelnik Ivica Kirin.

Kroz navedeni projekt će se na postojećem dotrajalom terenu kod “Brlića” izvesti nova podloga od gume (tartan) te će se novi multifunkcionalni teren moći koristiti za nogomet, rukomet, odbojku, tenis, badminton i graničar. Isto tako, novi teren bit će ocrtan za navedene sportove. Provedbom projekta planira se organizirati i niz radionica kako bi se promicala ravnopravnost spolova i suzbila diskriminacija po bilo kojoj osnovi. Ministarstvo će projekt sufinancirati sa 49.038 eura.

– Na toj strani grada nemamo niti jedno takvo uređeno igralište na kojem bi se djeca okupljala, iako se igrališta obnavljaju u skladu s mogućnostima kako u gradu tako i u prigradskim naseljima. Također, važno je napomenuti da igralište neće biti namijenjeno isključivo školarcima iz “Brlića”, nego će biti otvorenoga tipa za djecu koja gravitiraju toj školi te svima zainteresiranima – rekao je gradonačelnik Kirin.

Vrijednost potpisanih ugovora je veća od 4 milijuna eura, čime su ukupna ulaganja Vlade Republike Hrvatske u sportsku infrastrukturu od 2018. godine narasla do gotovo 14 milijuna eura.

-Ukupno je zahvaljujući provedbi ovog natječaja do sada obnovljeno ili sagrađeno 250 sportskih objekata, a uključeni su razni sportovi, pa tako ulažemo u atletske staze, nogometna igrališta i velika i mala, teniske terene, vanjska sportska igrališta, sportske dvorane te sve druge sportske objekte. Vlada će kroz ovakve aktivnosti, ali i niz drugih, i dalje nastaviti pomagati sportu na lokalnoj razini, kako bismo svim našim građanima, kako vrhunskim sportašima, tako i rekreativcima, a pogotovo djeci i mladima, omogućili bavljenje sportom u svim dijelovima Hrvatske – rekla je ministrica Brnjac te najavila kako će 30. rujna 2023. stupiti na snagu Pravilnik o programu javnih potreba u sportu koji će objediniti sve programe i projekte države važne za razvoj sporta.

(virovitica.hr, mint.gov.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content