Virovitičke košarkašice Z-13 pobijedile Podravac iz Virja, druga ekipa pružila odličan otpor Varaždinkama

Počelo je prvenstvo Regije Sjever za košarkašice do 13 godina starosti u kojem ŽKK Virovitica nastupa s dvije ekipe zbog velikog broja igračica u tim godištima. Prvi dio natjecanja bit će ujedno i prilika da igračice pokažu koliko mogu te “iskristaliziraju” ekipe za nastavak natjecanja.

Uglavnom, u prvom kolu prva ekipa snage je odmjerila s djevojkama iz Virja i više nego uspješno odradila prvi zadatak. Od samog početka bilo je vidljivo da su Virovitičanke trenutno kvalitetniji takmac, te iz minute u minutu prednost je progresivno rasla do konačnih 59:9. Bilo je tu lijepih akcija, ali i pojedinačnih bljeskova domaćih uz puno trke i odlično odrađenih obrambenih zadataka.

Nakon vrlo uspješne prve utakmice u drugom kolu, početkom listopada, Virovitičanke putuju u Čakovec gdje će snage odmjeriti s domaćom Radosti.

ŽKK Virovitica – ŽKK Podravac Virje 59:9

ŽKK Virovitica: Vidak Ema, Gagulić Patricija, Slanac Tesa 6, Marošević Iva 8, Subota Lavinia 2, Kanjka Katarina 10, Radulović Olja 2, Milković Mia, Maljak Viktorija 4, Švarbić Klara 12, Posavec Tara, Knežević Iva 15.

Druga ekipa otputovala je put Varaždina na utakmicu protiv jednih od favorita natjecanja, ekipe Eco Net.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Varaždinki koje su iskoristile nešto veće iskustvo, visinu i snagu te zagospodarile parketom, no kako je utakmica odmicala, pokazale su i Virovitičanke svoj potencijal. Prihvativši upute s klupe grešaka je bilo sve manje, a kako je Varaždinkama s vremenom ponestajalo snage, Virovitičanke su u drugom dijelu uspjele uspostaviti ravnotežu na terenu te su bile ravnopravni takmac favoriziranim domaćim igračicama. Na kraju treba istaknuti da su sve djevojke dobile svoje minute te se na zadovoljstvo svih i upisale u strijelce.

Z 13 2

U idućem kolu djevojke su slobodne, a sljedeću utakmicu igraju protiv Podravca iz Virja sredinom listopada u Virovitici.

KK Eco Net – ŽKK Virovitica 55:27

ŽKK Virovitica: Derežić Tena 4, Jurić Marta 4, Mirić Elena 2, Knežević Lena 2, Lesić Ana 7, Zorić Anja 2, Domišljanović Mia 4 i Kovačević Lucija 2.

(ŽKK Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content