VIROVITIČKI LIST SLAVI 70. ROĐENDAN Rođendanska izložba za sedam desetljeća u službi javnosti i naših čitatelja

Virovitički list ove godine obilježava 70 godina postojanja. Dana 29. rujna 1953. godine izašao je prvi broj novina, na osam stranica, kao Organ socijalističkog saveza radnog naroda Hrvatske za Grad i Kotar Viroviticu. Uz informacije vezane uz izbore, imao je i stranice posvećene gospodarstvu, kulturi i prosvjeti, vijesti dopisnika, rubriku oglasa, ali i foto rubriku.

Prva odgovorna urednica Virovitičkog lista bila je Jelica Aničić, tadašnja direktorica virovitičke gimnazije, prvi urednik bio je Drago Miletić, a tehnički urednik Stjepan Trstenjak. Do danas se izmijenilo 12 glavnih urednika i urednica u Virovitičkom listu, te deseci novinara i suradnika.

Danas izlazi na 40 stranica, u nakladi većoj od 2000 primjeraka i besplatno stiže na područje cijele Virovitičko-podravske županije.

Od gospodarskih, poljoprivrednih, političkih, društvenih i sportskih tema, preko umjetnosti, kulture, znanosti i istraživačkih tema, Virovitički list je danas i jedan od rijetkih lokalnih listova u Hrvatskoj. Uz tiskano izdanje Virovitički list se može iščitavati i putem interneta zahvaljujući digitalizaciji koja je obuhvatila sve brojeve, od početka, 1953. do 2021. godine u vrijednom projektu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Ponosni smo što smo kroničari jednog vremena i što svoje povjerenje i dalje dijelite s nama, dragi čitatelji, kroz svoje priče i uspjehe, kroz svoja životna i profesionalna postignuća koja smo zabilježili na ovim stranicama, ali i na našim platformama, ICV radiju i portalu www.icv.hr.

Svoj rođendan Virovitički list će proslaviti izložbom u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u četvrtak, 28. rujna, s početkom u 11 sati. Kroz kratki vremeplov, zabilježen na naslovnicama lista, donosimo tek mali presjek događanja i informacija tijekom punih sedam desetljeća. Vremena, tehnologije, izazovi i očekivanja se mijenjaju, a jedno ostaje isto – odnos poštovanja, povjerenja, tolerancije i suradnje između novinara i izvora, koji njegujemo i danas i na kojemu vam od srca zahvaljujemo!

Vaš ICV

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content