Zaziv Duha Svetoga: U Virovitici blagoslovili vrtićarce za ljepši početak pedagoške godine

Jučer (nedjelja), sveta misa u 9 h, takozvana “dječja”, bila je malo drugačija: prigodnim pjesmicama, molitvom i prisutnošću, djeca vrtićke dobi su ispunila župnu crkvu sv. Roka i obogatili misno slavlje.

Prvi put u našoj župi, organiziran je Zaziv Duha Svetoga za djecu vrtićke dobi, kako bi i najmanji među nama bili istaknuti, viđeni i blagoslovljeni u svojim malenim životnim koracima i putovima.

Djeci je poslana poruka da su važna, da su dobrodošla ispred oltara, da mogu doći blizu Isusu, da je Crkva njihov dom! Fra Kruno je u homiliji govorio o obiteljima, o četiri zlatne riječi koja otvaraju vrata svakog srca (hvala, molim, izvoli, oprosti).

Potaknuo je roditelje da oni prvi budu primjer djeci u pružanju i primanju oprosta, u ljubaznosti te da se ne srame pred djecom izmijeniti i poljubac, zagrljaj – jer živa ljubav roditelja je najvažnija hrana djeci.

Svi vjernici su izašli potaknuti da svoje domove, kuće (a svi smo mi Božja građevina usp. 1 Kor 3,9) gradimo na čvrstoj stijeni – Isusu, jer znaju da jedino Njegovom snagom, Njegovim Duhom kojeg su zazvali na dječicu, ali i sve odrasle, moguće je ljubiti, opraštati i sveto živjeti.

(www.icv.hr, Župa sv. Rok Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content