Žele skupiti 1535 kilometara: Prve nedjelje u listopadu utrka Find me, za svu nestalu djecu u Hrvatskoj

Imate kondicije i dobru volju i stalo vam je do djece? Rezervirajte prvu nedjelju u listopadu za simboličnu rekreaciju velikih i malih na lijevoj obali Drave! Naime, 1. listopada s početkom u 10:30 sati održat će se utrka Find me u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu koji poziva sve male i velike Osječane i Osječanke da im se trčanjem, hodanjem ili joggingom pridruže na trasi Skate park – ZOO – Skate park bez obzira na kondiciju, dob ili prethodno iskustvo trčanja.

Utrka za nestalu djecu

Ovo nije klasična utrka, tvrde organizatori. Stoga nema prvog mjesta, vremenskog ograničenja niti natjecanja. Dapače, ova utrka ima puno dublje značenje jer joj je cilj podići svijest o nestaloj djeci u Hrvatskoj uz podršku organizacije Missing Children Europe.

– Sa svim sudionicima želimo prikupiti 1535 kilometara, simbolizirajući broj nestale djece u Hrvatskoj tijekom 2022. godine. To su djeca koja su se udaljila od svojih obiteljskih domova ili pobjegla iz ustanova. Svaki naš korak naprijed je korak prema njihovoj sigurnosti i povratku kući – pojašnjavaju iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Prijave online ili na licu mjesta

Prijave za utrku su odavno otvorene i dosad je prikupljeno više od 200 prijava odraslih i djece. Dostupne su putem online obrasca ili na licu mjesta na dan utrke do 10:00, odnosno pola sata prije utrke. Sudjelovanje je besplatno, a svaki sudionik na početku utrke dobiva majicu te po dolasku na cilj dobiva i vrećicu iznenađenja.

– Dolazak na utrku nije samo podrška ovoj nesebičnoj svrsi, već i prilika za zajedničko druženje, stvaranje sjećanja i širenje svijesti. Ponesite svoju pozitivnu energiju, smijeh i podršku. Svi smo mi zajedno u ovoj borbi za sigurnost naše djece! – kažu iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. (www.icv.hr, CZND) 

Informacije o utrci
foto: CNZD

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content