Doznajte uvjete pod kojima možete dobiti zajam za Obrtna sredstva za poljoprivredu i preradu do 250.000,00 eura

Ministarstvo poljoprivrede je, temeljem Zaključka Vlade Republike Hrvatske, od 14. rujna  osiguralo sredstva za novu kreditnu liniju namijenjenu financiranju obrtnih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju i preradu. Navedena kreditna linija provodi se u suradnji s APPRRR i HBOR-om u svrhu financiranja likvidnosti poduzetnika u poljoprivredi i preradi čije je poslovanje pogođeno ruskom agresijom na Ukrajinu.

Provedba nove kreditne linije “Obrtna sredstva za poljoprivredu i preradu” povjerena je HBOR-u. Navedena kreditna linija provodi se temeljem dostupnih mogućnosti Komunikacije Komisije Privremeni okvir za mjere državne potpore u kriznim situacijama i za tranziciju radi potpore gospodarstvu nakon ruske agresije na Ukrajinu (SL C 101, 17.03.2023.). Temeljem navedenog pravnog okvira, ugovaranje kredita moguće je do zaključno s 31. prosinca ove godine.

HBOR će osim troškova nastalih nakon podnošenja zahtjeva za kredit prihvaćati i povrat prethodno uloženih sredstava (refundaciju), pod uvjetom da takva plaćanja nisu obavljena prije 24. ožujka 2022. godine.

Prihvatljivi krajnji primatelji mogu realizirati do najviše dva kredita do ukupne vrijednosti od 250.000 eura u svrhu financiranja obrtnih sredstava potrebnih za otklanjanje nestabilnosti u odvijanju proizvodnje i financiranja tekućeg poslovanja (priprema proizvodnje, sirovina i materijal, ostali proizvodni troškovi, troškovi radne snage, podmirenje obveza prema dobavljačima i ostali opći troškovi tekućeg poslovanja; osim kreditnih obveza prema poslovnim bankama i drugim financijskim institucijama i PDV-a).

Zainteresirani za prijavu na zajam nam se mogu obratiti na kontakt broj 099/265-6752, e-mail, ili mogu doći osobno svakim radnim danom u ured Poduzetničkog inkubatora na adresu Ulica Poduzetnička zona II 18, 33000 Virovitica.

Zahtjev za financiranjem podnosi se putem mrežnog obrasca dostupnog OVDJE.

(inkubatorivpz.hr, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content