Kazalište Virovitica spremno za novu sezonu: Izmijenjen pod na pozornici i nabavljena nova tonska oprema

Premijerom lutkarske predstave “Bajka sva od šećera” čiji tekst i režiju potpisuje Sara Lustig, Kazalište Virovitica otvorit će sutra (subota) novu kazališnu sezonu.

U novu sezonu Kazalište ulazi s izmijenjenim podom na pozornici i novom tonskom opremom, a završene radove u Kazalištu obišli su uoči premijere i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te pročelnik Upravnog odbora za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

– Kazalište Virovitica je uz potporu Ministarstva kulture i medija, Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije napravilo izmjenu poda te sad na pozornici imamo pravi scenski pod i panele koji su prilagođeni suvremenom kazalištu. Vrijednost projekta izmjene poda iznosila je 50.555 eura, a iznos potpore nadležnog Ministarstva je 33,2 tisuće eura. Također, uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Virovitice nabavili smo novu tonsku opremu vrijednu 12.806 eura, a za sljedeću godinu smo prijavili novu rasvjetu- rekao je ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić.

Izmjenu pozornice su, uz Ministarstvo kulture i medija, financirali Grad Virovitica u iznosu 11.355 eura te Virovitičko-podravska županija u iznosu 6.000 eura. Za nabavu tonske opreme Grad je izdvojio 4.645 eura.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content