Mario Vida i dalje predsjednik Biciklističkog kluba LOOD Orahovica koji je proslavio 15 godina iznimno uspješnog rada

Biciklistički klub Lood Orahovica održao je svoju redovnu izvještajnu te izbornu skupštinu kojoj su nazočili gradonačelnik Saša Rister te predsjednik Zajednice športskih udruga grada Antun Grabovac. Skupština je ujedno poslužila i kao proslava obljetnice 15 godina rada kluba.

U izvještajnom dijelu skupštine predsjednik Mario Vida naglasio je kako klub, iako jedan od najmanjih u Slavoniji, uspješno radi svih 15 godina svoga postojanja, 2018. i 2019. osvojili su naslov prvaka Slavonske brdske biciklističke lige, realizirali sve zacrtane planove i prije svega promovirali biciklizam što je i osnovni cilj kluba.

-Posebno smo ponosni na svoju XC utrku koju organiziramo 14 godina, prvo je to bila utrka srednjovjekovnim stazama po Papuku, a unazad nekoliko godina oko ranča Koral. Iduće godine je jubilarna 15. utrka i ako sve bude u redu, vraćamo se na Jezero i na Papuk – rekao je Vida te pohvalio malobrojne ali vrijedne članove kluba koji daju sve od sebe za promociju biciklizma u Orahovici i okolici.

Prema Statutu kluba mandat je ove godine istekao vodstvu istoga, predsjedniku, dopredsjedniku i tajniku pa je istima dana i razrješnica te potom iznesen i prijedlog za novo vodstvo kluba. Kako nije bilo prijedloga od članova Skupštine, jednoglasno je usvojen prijedlog starog vodstva da isto i dalje vodi klub pa su takovi novi/stari predsjednik Mario Vida, dopredsjednik Robert Hofman i tajnik Tomislav Katalinić.

BK LOOD Skupstina i 15 godina rada 2 Mario Vida

Predsjednik i u novom mandatu Mario Vida iznio je plan rada u kojem je istaknuo organizaciju 15. XC utrku te jedan novitet.

-Želja nam je organizirati dječju utrku s preprekama u kojoj je cilj privući djecu biciklizmu. Ovaj događaj organizirali bili na jednoj od gradskih lokacija u dogovoru s Gradom, u početku bi djeci bila pojašnjena pravilna vožnja biciklom i ponašanje pri vožnji biciklom u prometu, a potom bi se svi okušali u vožnji spretnosti – rekao je Vida te izdvojio kako će klub i nadalje sudjelovati u SBBL-u, memorijalnoj vožnji Orahovica – Vukovar i drugim aktivnostima.

Rad kluba pohvalio je predsjednik Zajednice športskih udruga grada Antun Grabovac.

-Biciklistički klub LOOD je primjer kako jedan mali klub s malim sredstvima i velikim radom može puno. Čestitam na svim postignutim rezultatima i naravno, Zajednica će vas uvijek pratiti u skladu svojih mogućnosti, tim više što su vaši članovi iznimno aktivni u radu Zajednice – rekao je Grabovac.

Gradonačelnik Saša Rister također je pohvalio vrijedan i koristan rad ovoga kluba.

-Posebno mi je drago čestitati vam 15. rođendan, 15 godina u kojima ste svojim aktivnostima bili ogroman promotor našeg grada na čemu vam od srca zahvaljujem. Biciklistički klub Lood je uvijek bio kolektiv prepun odličnih ideja poput ove za dječju utrku i naravno da će Grad kao i uvijek biti uz vas i pomoći vam u toj realizaciji što god bude trebalo. Hvala vam za XC utrku na kojoj sudjeluje stotinjak vozača iz cijele Hrvatske te susjednih zemalja, što je ogromna turistička promocija Orahovice kakvu malo tko može učiniti. Znam da sredstava uvijek nedostaje, ali dat ćemo svi sve od sebe da ovaj klub, kao i svi sportski u gradu, imaju sve što im treba – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content