Pretkadetkinje ŽKK Virovitice napravile ogroman korak prema Prvoj hrvatskoj ligi, druga ekipa Z-13 iznenadila Podravac u Virju

Vrlo velik ulog nosila je utakmica doigravanja pretkadetkinja ŽKK Virovitica – Eco Net Varaždin.

Prvak doigravanja ostvarit će plasman u Prvu hrvatsku ligu kadetkinja, odnosno plasman među osam najboljih košarkaških klubova u Hrvatskoj. Doigravanje su osigurale četiri ekipe koje su do sada odigrale dva od šest kola. Nakon uvodne uvjerljive pobjede nad Podravcem iz Virja Virovitičanke su na domaćem parketu dočekale Eco Net iz Varaždina, ekipu koja je u prvom kolu tijesno slavila u Križevcima protiv domaćeg Radnika.

Važnost utakmice osjetila se u svakom početnom koraku djevojaka, no uskoro je uslijedio pravi uragan domaćih igračica. Nekoliko lijepih prodora i uigranih kombinacija u nekoliko minuta Virovitičanke su dovele na plus deset. Uslijedila je minuta odmora trenera Varaždinki, no nastavilo se u sličnom ritmu do 20:8 na kraju prve četvrtine.

Početkom druge četvrtine Virovitičanke su ponovno stale na gas te se na poluvrijeme krenulo s još uvjerljivijih 35:17. Trener gostiju nastojao je na sve načine probuditi svoju ekipu, pa i kroz presing po cijelom terenu zbuniti domaće, no unatoč svemu i sljedeće dvije četvrtine pripale su igračicama ŽKK Virovitice za konačnih 60:38.

– Vidjelo se da je važnost utakmice učinila svoje kako s jedne, tako i s druge strane. Prije svega moram pohvaliti svoje igračice koje su još jednom pokazale svoju kvalitetu, a što je meni kao treneru važno, i činjenicu da tu još ima dosta prostora za napredak. Pokazali smo i karakter, jer smo nakon odličnih uvodnih nekoliko minuta uspjeli tijekom utakmice čak i povećati ostvarenu razliku. Već u utorak nam slijedi utakmica protiv Radnika u Križevcima gdje pobjedom možemo doći na prag cilja koji smo si u Klubu zacrtali na početku sezone, a to je plasman u Prvu pretkadetsku ligu – izjavio je nakon utakmice strateg Virovitičanki Robert Fritz.

Pretkadetkinje

ŽKK Virovitica – ŽKK Eco Net 60:38

ŽKK Virovitica: Margareta Cenger 6, Alisa Lovreković 16, Lana Bajivić 10, Klara Švarbić, Nika Gverić 21, Dorotea Blažičević, Lorena Kanižaj, Tena Tolušić 7, Ena Salajić, Iva Marošević, Iva Knežević i Lavinia Subota.

Odličan vikend svojih starijih kolegica upotpunila je i druga ekipa ŽKK Virovitice do 13 godina starosti. Kako u navedenoj selekciji klub iz Virovitice ima čak trideset igračica, jedini je u svim natjecanjima prijavio dvije ekipe. Na ovaj način osigurano je da što veći broj igračica dobije priliku pokazati svoje znanje i trenutnu formu, ali prije svega da steknu potrebno iskustvo za nastupe u sljedećoj sezoni kada će biti u dominantnom godištu.

Nakon što je prva ekipa neočekivano lagano porazila Podravac iz Virja, u taboru Virovitičanki su se nadali da će i druga ekipa pružiti solidan otpor Virjankama. Od prve minute igračice ŽKK Virovitice zagospodarile su terenom i početno vodstvo nisu ispustile do kraja utakmice. Sve djevojke dale su svoj maksimum te konačnom pobjedom 32:21 pokazale da se i iduće godine od njih mogu očekivati odlični rezultati, jer će i u narednoj sezoni  većina njih ponovno moći igrati u ovoj kategoriji.

Ovi rezultati najbolji su dokaz kontinuiranog rada u klubu koji iz dana u dan polako preuzima dominaciju u pet županija sjeverozapadne Hrvatske, o čemu se još nedavno moglo samo sanjati.

DSC 9280 resize 1

ŽKK Podravac Virje – ŽKK Virovitica 21:32

ŽKK Virovitica: Tena Derežić 2, Marta Jurić 12, Lena Knežević 2, Ana Lesić, Dora Bardić, Eva Milković, Mia Jurić, Sara Švarbić, Mia Domišljanović 2, Tena Viljevac 12, Lucija Kovačević i Lukrecija Oklopčić 2.

(ŽKK Virovitica, foto: Danijel Domišljanović)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content