Slatina: Djeca se učila opuštanju i relaksaciji i pritom brinula o svom mentalnom zdravlju

Budući da je rujan mjesec početka školskih obveza, za djecu je vrlo važno naučiti osloboditi se straha, napetosti i stresa, odnosno, opustiti se. Zato je Udruga AUM prošli mjesec posvetila radionicama koje su bile namijenjene upravo toj generaciji. 

Prva radionica održana je pod nazivom „Opuštam svoje tijelo“ na kojoj su djeca provodila različite vježbe s rekvizitima i naučila kako se opustiti kroz fizičku aktivnost.

-Fizička aktivnost je vrlo važna za pravilan psihofizički razvoj djece i vježbanje je svakako zabavnije od igranja igrica na mobitelu ili kompjutoru. Prakticirajući pomno birane i osmišljene aktivnosti i vježbe djeca su vježbajući u grupi ili u parovima uz pokretljivost, ravnotežu i motoričke sposobnosti na zanimljiv način razvijala sposobnost timskog rada i toleranciju- rekli su u Udruzi.

Osim ove, rekreativne, tijekom rujna održali su i opuštajuću radionicu koncentracije na zvuk zvučnih zdjela pod nazivom „Osjećam zvuk i vibracije“. Na ovoj su se radionici djeca opuštala uz zvukove različitih glazbenih instrumenata za meditaciju, sami su stvarali zvukove, ali su i na vlastitom tijelu osjećali vibracije koje zvuk proizvodi.

Radionice je u sklopu projekta „Opuštena i sretna djeca“ i pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije vodila Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM Slatina, sa zajedničkim ciljem zaštite mentalnog i emocionalnog zdravlja djece.

(www.icv.hr, Udruga AUM Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content