Stanko Knežević – Primić iz Donje Motičine obranio naslov najboljeg kuhara fiš-paprikaša u Orahovici

U organizaciji Grada i Turističke zajednice Orahovica, u središnjem gradskom parku jučer (nedjelja) je održana tradicionalna, 28. orahovačka Fišijada.

U kuhanju ove poznate slavonske delicije od ribe okušao se 21 kuhar iz šire regije, a organizator je svima osigurao jednog šarana, litru vina te ložište uz stol i klupe.

Nakon završetka kuhanja i predaje uzoraka, organizator je svim sudionicima uručio zahvalnice, a ptom se stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Zoran Putniković kao predsjednik te Stanislav Sikora i Vladimir Pleša kao članovi, dalo na posao. Kako su sami rekli, nije bilo lako jer se predstavio velik broj jako dobrih kuhara.

-Kuhanje fiša je dosta zahtjevno, ali moram reći da su ove godine ekipe pokazale odlično znanje i sposobnost. Odlučivalo je svega nekoliko bodova i to puno govori o kvaliteti uzoraka i nazočnih kuhara. Hvala svima koji su došli i svima čestitam na odličnom poslu, a naravno najveće čestitke onim najboljima – rekao je predsjednik Povjerenstva Zoran Putniković.

Na kraju, naslov najboljeg kuhara fiša u Orahovici obranio je Stanko Knežević – Primić iz Donje Motičine, drugo mjesto pripalo je Caffe baru Bum Zdenci, a treće ekipi ŠRK-a Šaran Orahovica.

-Kao i uvijek, okupim svoju ekipu, dođemo se lijepo provesti i zabaviti, a fiš već jako dugo kuham i imam svoj način pripreme. Već drugu godinu za redom sam pobjednik orahovačke Fišijade i moram priznati da sam presretan i da meni ovo jako puno znači – rekao je pobjednik Stanko Knežević.

Priznanja najboljima uručio je gradonačelnik Orahovice Saša Rister, a ovogodišnju Fišijadu svojim je dolaskom uveličao zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement.

Tijekom cijelog dana nazočne je zabavljao Royal Band, a kada se podvuče crta, bilo je ovo još jedno prelijepo jesensko poslijepodne u Orahovici koje se nastavlja već nadolazeće subotem kada je na programu poznata Kestenijada.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content