Studenti s područja VPŽ ponovno će se vlakom voziti besplatno

Nakon što je Vlada RH na temelju Zaključka od 27. rujna 2023. nastavila s pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata po cijeni mjesečne karte od 9,95 EUR (75 kn), koji se provodi od 1. listopada, te time omogućila neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za redovne studente na području Republike Hrvatske, Virovitičko-podravska županija će studentima sufinancirati “ostatak” pa će im putovanje HŽ-om i ove akademske godine biti – besplatno.

Nastavak ove mjere, za redovne studente koji imaju prebivalište na području VPŽ, koju Virovitičko-podravska županija provodi od početka 2023. godine, najavio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Više od 800 studenata je koristilo ovu mjeru, a Virovitičko-podravska županija nastavit će je provoditi i nadalje. Uz nju, redovni studenti s područja naše županije moći će i nadalje neograničeno svakodnevno putovati vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja, ali i povremeno putovati, ako se radi o jednodnevnim izletima, odlascima liječniku, odlascima na ljetovanja i druga putovanja, što će im zasigurno olakšati studiranje – naglasio je župan Igor Andrović.

U idućih tjedan dana bit će potpisan ugovor s HŽ-om Putnički prijevoz, a studenti će svoje potvrde za besplatan prijevoz moći podići u Upravnom odjelu za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content