U Grabrovnici otvorena samostalna izložba slika “Pejzažna idila, moja Podravina” slikarice Marije Grabar

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici jučer (petak) je otvorena samostalna izložba slika autorice Marije Grabar pod nazivom “Pejzažna idila, moja Podravina”.

Marija Grabar slika od svoje šeste godine te je školovana i više nagrađivana slikarica, a sva njezina djela rađena su u tehnici ulja na platnu.

-Kada sam prvi puta došla ovdje, ostala sam oduševljena ovim prekrasnim mjestom koje je idealno za izložbe. Prvi put izlažem ovdje. Inspiraciju crpim iz svoje okoline pa se tako na slikama može vidjeti moja baka, djedov bicikl, ljudi iz sela, odnosno sve što me okružuje. Većinom su to seoski motivi. To mi je u duši, to me najviše ispunjava, pa mogu reći kako se na mojim slikama zapravo vidim “ja” – rekla nam je autorica.

IMG_4291

Posjetitelji su uživali u razgledanju radova na kojima se mogu vidjeti zavičajni motivi poput seoskog dvorišta, polja, ladanjskog okruženja, kao i animalistički motivi: krave i ovce na ispaši, guske, mačke i slično. Autorica je slikarskim umijećem, gotovo fotografski realno, prenijela na platno ljubav prema svom domu i zavičaju. 

Izložbu je službeno otvorio načelnik općine Sokolovac Vlado Bakšaj. Izložba će biti otvorena do 14. studenog, uz prethodnu najavu. 

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content