U petak, 6. listopada u Virovitici će se raznovrsnim programom obilježiti Međunarodni dan starijih osoba

U organizaciji Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i supokroviteljstvom Grada Virovitice, obilježit će se i ove godine Međunarodni dan starijih osoba.

Riječ je o danu koji je 1990. godine proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine da se prilagodi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi. Time se žele potaknuti sve sredine da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Središnja županijska svečanost održat će se u petak, 6. listopada u virovitičkom Gradskom parku kod fontane, s raznovrsnim kulturno-rekreativnim programom u kojem će osim umirovljenika – rekreativaca nastupiti folkloraši, pjesnici i glazbenici, a zdravstvena ekipa Doma zdravlja VPŽ organizirat će mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Pod olimpijskim geslom “Važno je sudjelovati” organiziraju se natjecanja umirovljenika (60+) u pet starih, već pomalo zaboravljenih igara – bacanju potkove, bacanju kolutova, nošenju košare na glavi, visećoj kuglani i brzom hodanju. Početak programa je u 10 sati.

(www.vpz.hr, tm)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content